3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vali Şimşek: AB'ye hazırlanıyoruz

Avrupa Konseyi Eğitim ve Kültür Komitesi üyeleri, Denizli Valisi Gazi Şimşek'i makamında ziyaret etti.

Pamukkale'de düzenlenen ve 2 gün süren Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Eğitim ve Kültür Komitesi Toplantısı'nın sona ermesinin ardından komite başkanı Hilde Zach ve 10 kişilik heyet, Denizli Valisi Gazi Şimşek'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Komite Başkanı ve Avusturya'nın İnsburg Belediye Başkanı Hilde Zach, Denizli gibi tarihi ve turistik güzelliği olan bir şehirde bulunmaktan ve gösterilen misafirseverlikten çok memnun olduklarını söyledi.

Denizli Valisi Gazi Şimşek de ziyarette yaptığı konuşmada, Avrupa Konseyi üyelerinin Denizli'de yaptığı toplantıdan son derece mutluluk duyduğunu ifade ederek, üyelerin hem Türkiye'yi hem Denizli'yi yakından tanıma fırsatı bulduklarını, Türkiye'nin kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Avrupa Birliği'nin temelinde farklı kültürden olmak ama beraber yaşama fikrinin olduğunu belirten Vali Şimşek, "Komisyon bu toplantılarıyla da farklı kültürleri ya da gelecekte oluşacak farklı kültürleri kaynaştırma görevi de görüyor.

Böylece farklı uygulamaları yerinde görerek bunların içerisinden iyi olanları tavsiye edilebilecek nitelikte kararlar da alıyor. Pamukkale'de düzenlenen toplantılarda ben öyle bir izlenim edindim. Hem devlet, hem millet olarak kendimizi AB'ye hazırlıyoruz.

Bu hazırlıklar çerçevesinde tabi ki iyileştirmeler yapıyoruz. Başta Anayasa konusu olmak üzere kanunlar ve yönetmeliklerle uğraşıyoruz" dedi.

Polis ve onun paralelinde olan asayişten sorumlu jandarmanın eğitimine son 15 yılda çok büyük önem verdiklerini ifade eden Vali Şimşek, "Bunlar kuşkusuz kendi insanımız için yaptığımız işler. Ancak gerçekten evrensel değerler de içinde olduğu için, biz insanımıza gereken değeri böylece vermiş olduğumuza inanıyoruz.

Özellikle son 3 yılda yapılan düzenlemeler Avrupa ile bütünleşme sürecinde çok önemlidir. Biz Avrupa ile beraber olmak istiyoruz ama kendi kültürümüzü, kendi halkımızın değerlerini de korumak istiyoruz.

İnsan hakları ve hukukun üstünlüğünde tüm insanlığın buluşması lazım. Bu bir idealdir diye düşünüyorum ve o ideale hepimizin ulaşması lazım" şeklinde konuştu.

Vali Gazi Şimşek Avrupa Komisyonu üyelerine Denizli'de üretilen tekstil ürünü, Denizli'yi tanıtan CD ve broşür hediye ederken, dün akşam da Polis Evi'nde yemek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 12:52:39
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 12:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?