3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vali'den Hepatit açıklaması

Denizli Valisi Gazi Şimşek, Gökpınar ve Bağbaşı beldelerinde görülen Hepatit A (Sarılık) salgınıyla ilgili korkulacak bir durumun olmadığını ve her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi.

3 bin nüfuslu Gökpınar beldesinde bir süre önce görülen ve yaklaşık 70 kişinin etkilendiği Hepatit A hastalığıyla ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü ve hastalığa sebep olabileceği tahmin edilen 3 çeşmenin kullanıma kapatıldığını belirten Vali Şimşek, "Bölgede görülen Hepatit A hastalığıyla ilgili bize ulaşan bilgiler doğrultusunda, geniş çaplı bir inceleme başlattık. Korkulacak bir durum yok, her şey kontrolümüz altında.

Yapılan tahliller sonucunda şehir şebeke suları temiz çıktı. Analizler sonucu Gökpınar beldesinde şüphelenilen 3 çeşme ise kullanıma kapatıldı" dedi. Vali Şimşek, Hepatit A salgınıyla ilgili olarak İl Hıfzı Sıhha Kurulu'nun toplandığını ve gerekli çalışmaların sürdürüldüğünün altını çizerek, "Hastalığın görülmesinden sonra 21 vatandaşımız Denizli Devlet Hastanesi'ne başvurmuş, bu hastalardan 15'i ayakta tedavi edilmiştir.

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Kendi bünyemizde de konuyla ilgili olarak toplantılar yapıyoruz. İl Hıfzı Sıhha Kurulu'nun alacağı karara göre bölgede uygulanacak ek önlemler varsa hiç vakit kaybetmeden uygulamaya koyacağız.

Hepatit A, bulaşıcı ama korkulacak kadar büyük bir hastalık değil" şeklinde konuştu.
Yapılan incelemeler sonunda kaynak sularından beslenen çeşmelerin son dönemde yağan yağmurdan sonra Hepatit A mikrobu yaymaya başladığı fikrinin ağırlık kazandığını da kaydeden Vali Şimşek, "Hastalığa sebep olduğu tahmin edilen çeşmeler kullanıma kapatıldı, ancak vatandaşlarımızın temizliğe de büyük önem vermesi gerekiyor.

Özellikle sebze ve meyvelerin bol suyla yıkanması gerekir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 15:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?