3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Zabıtalar takipte

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Denizli'de tekrar gündeme gelen hava kirliliğine karşı Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kontrollerine başladı.

Denizli İl Mahalli Çevre Kurulu'nun 6 Mayıs 2005 tarihinde aldığı karar gereğince, Denizli'de dış ortam sıcaklığının gece ve gündüz 15 derecenin altına düştüğü günlerde kalorifer ve sobalar yakılabilecek.

Kalorifer ve sobaların, işyerlerinde bina iç ortam sıcaklığı 18 derece, konutlarda ise 20 dereceden yukarıda olmayacak şekilde yakılması gerekiyor. Denizli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sabah 06.00-09.00, akşam 16.00-19.00 saatleri arasında kalorifer kazanlarına kömür ilave edilmesi ve ayrıca sönmüş kazanların bu saatler arasında ilk yakılması da yasak olduğu belirtildi.

Denizli'nin bu yıl daha az kirli bir kış mevsimi geçirmesi için çalışmalar başlatıldığı, zabıta ekiplerinin Mahalli Çevre Kurulu tarafından alınan kararlara aykırı hareket edenler hakkında gerekli tutanakları tutarak Belediyeler Yasası'nın ilgili hükümlerine göre cezai işlem yapacağı belirtildi.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleriyle de ortaklaşa çalışacakları ve bununla ilgili olarak 2 ayrı ekip oluşturulduğu kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 21:29:28
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 19:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?