5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Denizli'de 'Anadolu Tatil Günleri'

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkıları ile yürütülen iç turizm geliştirme kampanyası "Anadolu Tatil Günleri" çerçevesinde Türkiye Otelciler Federasyonu ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin (TYD) başlattığı Road Show turnesi kapsamında Denizli Ticaret Odası Sergi Salonu'nda 36 firmanın katılımı ile oluşturulan standlar açıldı. 

Standların açılış töreninde bir konuşma yapan Denizli Vali Gazi Şimşek, yatırımcıların ve girişimcilerin daraldığında kendi insanını aklına getirdiğini söyleyerek, "Turizm yalnız deniz, kum ve güneşten ibaret değildir. Ülkemizde gidilip görülmesi gereken bir çok yer var. Yapılan etkinlik buna yöneliktir. Anadolu'da ülkesini gezmeyi görmeyi isteyen, parası da olan bir sürü insanımız var. Ama bunlara yol gösterecek, onlar için program hazırlayacak, alternatif üretecek bir yer yok. Girişimcilerimizin aklına da kendi insanı dara düştüğünde geliyor. Denizli'de turizm var. İlimiz bundan hak ettiğini alıyor ancak bu turizm olgusuyla tanışmayanları biran önce tanıştırmalıyız. Ülkemizi iyi tanımalıyız. Bu da ancak turizmle oluyor. Türkiye artık ulaşım yönünden oldukça rahatlamıştır. Türk Hava Yolları'nın gidemediği yerlere özel şirketler uçuş yapıyor. Ulaşımın kolaylaşması turizmi hareketlendirmektedir. Türk insanının da en az yabancılar kadar ülkemizi tanımaya gezip görmeye hakkı vardır. Halkımız ucuz tatil fırsatından yararlanmalıdır. Bu faaliyetler buna yönelik olarak yapılmaktadır" dedi. 

Anadolu Tatil Günleri kapsamında dün Denizli'ye gelen ekiple 10 ilin dolaşılacağı ve halka tatil konusunda bilgiler verilip broşürler dağıtılacağı bildirildi. Ekibin dün Denizli'de yağmurun da yağmasına rağmen 10 bin'in üzerinde broşür dağıttığı öğrenildi. Konuşmaların ardından 36 firma tarafından sergi salonunda açılan standlar gezildi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 17:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?