5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Kür merkezi hayata geçiyor

Denizli Valisi Gazi Şimşek'in girişimleriyle Fransa tarafından proje desteği verilen Pamukkale Kür Merkezi Projesi'nin tanıtım toplantısının Adapazarı'nda gerçekleştirileceği bildirildi.

Unesco tarafından, "Dünya Mirası" listesine alınmış olan ve eşsiz güzelliğiyle beyaz cennet olarak bilinen Pamukkale travertenlerini koruma çalışmaları devam ediyor. Denizli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Pamukkale'de günü birlik turizmi daha uzun süreli gerçekleştirmek ve termal suyun değerlendirilmesi amacıyla Fransa hükümeti tarafından proje desteği verilen Pamukkale Kür Merkezi Projesi tanıtım toplantısı 19 Ocak 2006 tarihinde Richmond / NUA Wellness-SPA Otel'de gerçekleştirilecek.

Fransa hükümeti temsilcilerinin de katılacağı toplantıya, Denizli'den Vali Gazi Şimşek başta olmak üzere, Denizli Belediyesi Başkanı Nihat Zeybekci, PAÜ Rektörü Hasan Kazdağlı ve oda başkanlarının yanı sıra çok sayıda turizmci katılacak.

Tanıtım toplantısında, termal tedavi ve termal turizm konulu sunumun ardından, Fransız mimarlar tarafından hazırlanan Pamukkale Kür Merkezi Projesi yatırımcılara ayrıntılı olarak tanıtılacağı ve projenin projenin hayata geçirilebilmesi için yatırımcıların teşvik edileceği belirtildi. Açıklamada, ayrıca Pamukkale Kür Merkezi Projesi'nin hayata geçirilmesiyle Pamukkale'nin dünyanın en önemli sağlık ve eğlence merkezlerinden biri olacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 14:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?