5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

"Reflektör taktır hayat kurtar"

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından 15 Şubat'ta başlatılan 'Reflektör taktırın, hayat kurtarın' kampanyası devam ediyor.

Kampanya kapsamında Jandarma Trafik Timleri tarafından köylerdeki traktör sürücülerinin bilinçlendirilmesi için eğitim seminerleri düzenleniyor. Kampanya ile ilgili olarak hazırlanan broşürler dağıtılıyor. Kampanyanın 15 Nisan 2006 tarihine kadar devam edeceğini anlatan İl Jandarma Komutanlığı Trafik Kısım Komutanı Kıdemli Başçavuş Erol Özgen, "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na bağlı yönetmelikte kamyon, çekici ve traktörlerin arka kısmına uygun işaret levhalarının takılması zorunluluğu getirildiğine dikkat çekti.

Başçavuş Erol Özgen, trafik güvenliği bakımından özellikle de geceleri önde seyir eden araçların görülmemesinden kaynaklanan arkadan çarpmalı kazaların önlenmesi açısından reflektör uygulamasının çok önemli olduğunu belirtti. Özgen, "Jandarma Trafik sorumluluk bölgemizde 2001-2005 yılları arasında 234 traktör kazası meydana geldi, bu kazalarda 20 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi de yaralandı" dedi. Özgen, İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından başlatılan kampanyanın başarıya ulaşması için kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğine gidildiğini ve belirlenen program dahilinde köylerde traktör sürücülerine yönelik eğitim verdiklerini anlatan Özgen, "Kampanya dahilinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak piyasadaki sahte reflektörleri topladık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 12:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?