5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

25 bin YTL'yi 25 YTL sandı

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde seyyar Milli Piyango bayiinden kazı kazan oynayan bir kişi, 25 bin YTL ikramiyeyi 25 YTL sanıp parasını almasının ardından seyyar bayii tarafından bulunarak kuponu kendisine teslim edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Denizli'de seyyar Milli Piyango bayiliği yapan Ali Rıza Şengül, hafta sonu düzenlenen "Dokuma, Kültür ve El Sanatları" festivali için Buldan İlçesi'ne gitti. Burada Milli Piyango ve kazı kazan bileti satışına başlayan seyyar bayii gören makina tamircisi Sami Savran, arkadaşlarıyla birlikte kazı kazan alıp kazımaya başladı. İlk aldığı kupona 25 YTL çıktığını gören Savran, kuponu bayie vererek 25 YTL'sini alarak arkadaşlarıyla birlikte uzaklaştı. Bir süre sonra seyyar bayii Ali Rıza Şengül, Sami Savran'ı bularak kendisiyle birlikte gelmesini söyledi. 

Şengül'ün bu isteğine önce olumsuz cevap veren Sami Savran, "Biraz önce aldığın kuponda 25 YTL değil, 25 bin YTL çıktı. Sana verdiğim 25 YTL'yi ver, 25 bin YTL'lik kuponunu al. İstersen yarın sabah birlikte gidip paranı çekelim" dedi. Seyyar bayiinin bu konuşması üzerine büyük sevinç yaşayan Sami Savran, bugün sabah saatlerinde Ali Rıza Şengül ile birlikte Milli Piyango Aydın Bölge Müdürlüğü'ne giderek 25 bin YTL'sini aldı ve hediye olarak 5 bin YTL de seyyar bayie verdi. 



Olayın şoku ve sevincini üzerinden uzun süre atamayan Sami Savran, "İlk kazıdığım kuponda 25 YTL çıktığını sanıp, kuponun parasını aldım ve kuponu bayie verdim. Bir süre sonra seyyar bayii beni bir kenara çekerek özel konuşmamızı istedi ancak ben tereddüt ettim. Sonra durumu anlatınca büyük sevinç yaşadım. Yaklaşık 10 bin YTL kredi kartı borcu olan Ali Rıza Şengül'e 5 bin YTL verdim. Anasının ak sütü gibi helal olsun" ifadelerini kullandı. 

Sami Savran'ın 25 bin YTL'lik kuponunu gördüğünü ancak gencin kendisine 25 YTL çıktığını söyleyerek parasını isteyince sessiz kaldığını belirten seyyar bayi Ali Rıza Şengül, "Daha önce başka bir kişiye 30 bin YTL vermiştim. Şahıs bayılmıştı. Aynı olayın yaşanmaması için bu defa önce sesimi çıkarmadım. 25 YTL'yi verdiğim genci daha sonra arayıp buldum ve durumu açıkladım. Bugün de gidip parayı birlikte çektik. Bana kredi kartı borcum olan 10 bin YTL'yi bile vereceğini söyledi ama ben kabul etmedim. Sadece 5 bin YTL hediyeyi kabul ettim" diye konuştu. 

Bu arada seyyar bayiinin 25 bin YTL ikramiye verdiğini duyanlar, bayiden bol bol kazı kazan kuponu almaya başladı.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 23:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kazim Bakir IP: 94.218.180.xxx Tarih : 17.07.2011 23:47:58

Helal olsun herkese ders verecek nitelikte NAMUSLU VATANDAS Örnegi. Haram-Helal demeden her seyi Mübah zanneden ve de kendini ACIKGÖZ-AKILLI  olarak lanse edenlere ithaf olunur. Helal sana be ALI.