5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

25 yıldır ipe bağlı yaşıyor

Denizli'de 8 aylıkken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle rahatsızlanan Turgut Aslanpay, 25 yıldır odada ipe bağlı yaşıyor.

Kiremitçi Mahallesi 1495 Sokak'ta tek gözlü bir evde annesi Fatma Aslanpay ile birlikte yaşayan 25 yaşındaki Turgut Aslanpay, 8 aylıkken menenjit hastalığı geçirdi. Annesi tarafından tedavi edilmesi için doktorlara götürülen ancak iyileşemeyen Turgut Aslanpay, sürekli olarak odanın içinde döndüğü için boynundan ipe bağlandı.

İple bağladığı oğluyla birlikte aynı odada yaşayan Fatma Aslanpay, oğlunu başka türlü kontrol altına alamadığını söyleyerek "Oğlum 8 aylıkken menenjit hastalığı geçirdi. Kendi başına yemek yiyemiyor, su içemiyor ve tuvalet ihtiyacını göremiyor. Ben ölürsem bu çocuğa kimse bakamaz, kapıyı üstüne kapatır giderler. Bir yurda verilmesini istedim ancak doktorlar çocuğumu benden başka kimsenin bakamayacağını söyledi.

Ekmeğini kendi yese, suyunu kendi içse, tuvalet ihtiyacını kendisi görse bakımı bu kadar zor olmayacak. Sürekli olarak evin içinde dönüyor" dedi. Oğluyla birlikte kendisinin de hayatının zehir olduğunu söyleyen anne Aslanpay, "Allah'tan tek isteğim oğlumla ikimizin canını aynı gül alması. Çünkü ben ölürsem çocuğuma bakacak kimse kalmaz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 15:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?