5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

4 aylık kavşakta çökme oldu

Başbakan tarafından 4 ay önce açılan Denizli'deki kavşağın zemininde çökme oluştu.

Denizli Belediyesi'nin prestij projelerinden sayılan, 100 günde tamamlanan ve 3 milyon YTL'ye mal olan Sevindik köprülü kavşağı, 18 Kasım'da Özcan Deniz'in de konser verdiği törenle Erdoğan tarafından açıldı.

Denizli - Ankara yönünde 598 metrelik inşaat güzergâhı olan köprülü kavşak fade kazıklarla 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı olarak yapıldı. Ancak USAŞ firmasının yaptığı yolun tamamlanmasının üzerinden 4 ay geçmeden, yaklaşık 2 santimetrelik çatlaklar ve kasisler oluşması şaşkınlıkla karşılandı.

'Müteahhit problemi'

Yoldan geçen sürücüler araçlarına zarar vermemek için hız kesmek zorunda kalırken, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, kavşağın girişindeki asfaltın çökmesinin müteahhit problemi olduğunu söyledi. Çınar şöyle konuştu: "Drenaj kanalı nedeniyle zemin kayması oluşmuş. Yoldaki eski asfalt kaldırılmadan üstüne asfalt atıldı. Bu çökmede yağan aşırı yağmurun da etkisi olabilir. Zemin kayması zeminin yumuşak olması nedeniyle de meydana gelmiş olabilir. Yoğun trafik, zeminde bu tür aksaklıkların yaşanmasına neden oldu. Müteahhit firmaya durumu bildirdik. Bozulan bölümleri yeniden yapacaklar."

Zeybekci: Düzeltilecek

Altyapıya yönelik boruların geçirilmesi için Denizli - Ankara güzergâhında 10 metre derinlikte kazılar yapıldığını, dolayısıyla zeminin henüz tam olarak oturmadığını söyleyen Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, zemin tamamen oturuncaya kadar yeni çökmeler olabileceğini belirtti.

Zeybekci, "Sevindik ve Dokuzkavaklar köprülü kavşaklarının geçtiği yerlerde problem var. Bazı bölümlerdeki çökme zeminden, bazı yerlerde müteahhit hatasından kaynaklanıyor. Bunlar düzeltilecek" diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 10:52:44
Güncelleme :29 Mart 2006 Çarşamba 11:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?