3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

4 trilyonluk hastane İdari bina oluyor

Bölgedeki binlerce işçinin aksayan sağlık hizmetlerini düzeltmek amacıyla hastaneye dönüştürülmesi kararlaştırılan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki SSK eski Dispanseri, tam 4 trilyon liralık hastane harcamasından sonra, "süpriz" bir kararla idari binaya dönüştürüldü. Karar, SSK Hastanelerinin Devlet Hastanelerine devrinin son günü olan 19 Şubat Cumartesi günü ortaya çıktı. SSK Genel Müdürlüğü'nün Denizli için böyle bir uygulamaya gitmesi skandal olarak değerlendirildi.SSK Eski Dispanseri, 4 trilyon harcanarak modern bir hastaneye dönüştürülmüştü. Kısa bir süre sonra teslim edilmesi beklenen hastanenin, şok bir kararla İdari Bina olacağı ortaya çıktı. Hayret veren bu karar ise SSK Hastanelerinin Devlet Hastanelerine devrinin son günü olan 19 Şubat Cumartesi günü belirlendi. SSK Genel Müdürlüğü'nün Denizli için böyle bir uygulamaya gitmesi skandal olarak değerlendirildi.



 

 

 

 

 

 

TÜM ALTYAPI HAZIRDI


Uzun bir çalışmanın ardından tüm altyapı tamamlanmıştı. Doktor odaları, labaratuvarlar, röntgen odalrı için özel kurşun levhalardan hazırlanmış odalar, Diyaliz hastaları için özenle yapılmış altyapı çalışması, bekleme salonları, muayenehane odaları, elektirik kesintileri için ise kesintisiz güç kaynakları alınmıştı. Ancak ne olduysa, teslim edilip açılması planlanan bu hastanenin, SSK tarafından idari binaya dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

4 TRİLYON BOŞA HARCANDI
Hastanenin depreme karşı dayanıklı olması için ise çelik konfigürasyonlarla güçlendirmeler yapıldı. 1. derece de güçlendirilen hastanenin bütün sıhhi tesisatı yerine getirildi. Bir önceki hükümet tarafından 1 trilyon ve şimdiki hükümet tarafından da 3 trilyon olmak üzere harcanan 4 trilyon, alınan kararla boşa gitmiş oldu. Skandal olarak değerlendirilen bu karara nasıl tepkiler geleceği ve bu aşamadan sonra ise nasıl bir çalışma yapılacağı ise merak konusu oldu

Emin BARINER
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 15:46:43
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 16:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?