5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

40 bin YTL'lik Bağ-Kur borcu mezar açtırdı

Denizli'de 1999 yılında meydana gelen ve aynı araçtaki 2 kişinin hayatını kaybettiği kazadan sonra kayıtlarda sürücü olarak geçen şahsın ailesine, Bağ-Kur'dan 40 bin YTL'yi bulan borç gelmesi üzerine sürücünün belirlenmesi amacıyla 2 kişinin mezarı açıldı.

Edinilen bilgiye göre, 1999 yılında Buldan-Denizli Karayolu'nda meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetmişti. Düğünlerde müzisyen olarak çalışan Ali Algün ile Muhsin Altun, Buldan'a bağlı Yenicekent Beldesi'nde bir düğünden dönerken, eski Buldan-Denizli Karayolu'nda 20 PU 491 plakalı otomobilin şarampole yuvarlanmasıyla hayatlarını kaybetmişti. Gece meydana gelen kaza, sabah saatlerinde vatandaşlar tarafından fark edildi. Olay yerinde inceleme yapan Buldan Cumhuriyet Savcılığı tarafından gerekli tutanaklar yazılarak, dosya 2 ölümlü trafik kazası olarak kapatıldı. Kazanın ardından Bağ-Kur, Ali Algün'ün eşine maaş bağlarken, kazada araç sürücüsü olarak belirtilen Muhsin Altun'un yakınlarına Buldan Asliye Hukuk Mahkemesi kanalıyla tazminat davası açtı. 7 yıl önce 9 bin YTL olarak açılan dava, ailenin parayı ödememesi sebebiyle faizleriyle birlikte yaklaşık 40 bin YTL'ye ulaştı. Haklarında tazminat davası açılan Muhsin Altun'un yakınları, kazada araç sürücüsünün Muhsin Altun olmadığını, kaza sırasında aracı kullanan Ali Algün'ün camdan fırladığını, yan tarafında oturan Muhsin Altun'un da şoför koltuğuna yan yattığını ileri sürdü. Mahkeme, kaza anında araç sürücüsünün belirlenmesi için 2 kişinin mezarlarının açılarak cesetlerinin alınmasına ve İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. Mahkeme kararının ardından, Denizli'ye bağlı Çameli İlçesi'nde bulunan Muhsin Altun ile Denizli Asri Mezarlık'ta bulunan Ali Algün'ün cesetleri çıkarılarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bağ-Kur tarafından tazminat davası açılan Muhsin Altun'un kardeşi Ömer Altun, diğer kardeşleriyle birlikte Bağ-Kur'un açtığı tazminatı ödeyecek güçlerinin olmadığını söyleyerek, "Kardeşim ve iş arkadaşı Ali, 7 yıl önce Buldan'dan bir düğünden dönerken kaza yaptı. Kaza sırasında aracı kullanan Ali Algün bulunduğu koltuktan fırlayarak 4 metre uzağa düşmüş. Şoför koltuğunun yanında oturan kardeşim de çarpmanın etkisiyle şoför koltuğuna yan yatmış. Olay yerinde inceleme yapan yetkililer, kardeşime araç sürücüsü olarak işlem yapmış. Ancak böyle bir durum yok. Kazanın ardından Bağ-Kur, ölen Ali Algün'ün eşine maaş bağlamış, kazaya sebebiyet verdiği iddiasıyla da kardeşimin yakınları olarak bize tazminat davası açtı. Biz de bunu kabul etmiyoruz. Mahkeme kararıyla cenazeler çıktı ve incelenmek üzere İstanbul'a gönderildi. Bizim bu parayı ödemeye gücümüz yok ve haksız yere bu para bizden isteniyor. İncelemenin ardından kimin haklı olacağı belli olacak" dedi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemede, kemiklerin kırıkları ve zedelenmeleri incelenecek. Adli Tıp Kurumu raporunun, 2 aya kadar çıkmasının beklendiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 13:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?