5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

AB otobüsü Denizli'de

Türkiye turunu sürdüren Avrupa Birliği (AB) otobüsünün Denizli ziyaretinde gündem Denizlispor-Fenerbahçe maçı oldu. 

Ankara'da turuna başlayan AB otobüsü, bu sabah Denizli'ye geldi. Denizli Belediyesi Otoparkı'nda 9 Mayıs Avrupa Günü aktiviteleri çerçevesinde vatandaşlar ve öğrencilerle buluşan AB otobüsündeki yerli ve yabancı yetkililer, 4 saat boyunca katılımcıları bilgilendirdi. Denizli Valisi Gazi Şimşek, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, oda başkanları, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, protokol konuşmaları sırasında AB'nin renkleri olan sarı lacivert renkli balonların patlamaya başlaması gündemi zaman zaman değiştirdi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin konuşmaya başlamasıyla, balonlar da tek tek patlamaya başladı. AB ile ilgili konuşması sırasında bir balonun patlaması üzerine konuşmasını değiştiren Belediye Başkanı Zeybekci, "Bu benim işaretim değil. Bu Fenerbahçe balonlarının söndüğüdür. İnşallah pazar günü söndüreceğiz" dedi. Başkan Zeybekci'nin bu konuşması büyük alkış toplarken, AB ile ilgili konuşmasını tamamlayan Zeybekci'nin ardından Denizli Valisi Gazi Şimşek kürsüye geldi.
 
Türkiye'nin AB ile ilişkileri konusunda güzel bir faaliyete tanıklık ettiklerini belirten Vali Şimşek, bu tür faaliyetlerin olumlu olduğunu düşündüklerini söyledi. Konuşması sırasında balonların patlamaya devam etmesi üzerine Vali Şimşek, "Her konuşmacının konuşması sırasında balon patlıyor. Biz Denizlispor'un Fenerbahçe maçında azami ölçüde gayret göstererek bulunduğu yeri korumasını umut ediyoruz. Fazla net konuşmak yanlış anlaşılabilir ama son derece bir cümleydi söylediğim. Biz sadece bulunduğumuz yeri korumaktan başka bir şey istemiyoruz" diye konuştu. Vali Şimşek, Denizli'nin hem futbol hem kültürü hem de sanayisi ile AB'ye girdiğini söyledi. 

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından AB otobüsü Denizli'yi simgeleyen Pamukkale, horoz ve efe figürleriyle boyandı. Etkinlik, yağmurun başlaması sebebiyle yarıda kaldı.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 17:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?