5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Almanlar kuş gribinden korkmuyor

Tatillerini Türkiye'de geçiren Alman turistler, kuş gribi korkusu yaşamadıklarını; ama tavuk eti yemediklerini söyledi.

Tatillerini Türkiye'de geçiren; ancak beklemedikleri hava şartlarıyla karşılaşan Alman turistler, dünyada bir eşi daha bulunmayan Pamukkale'de tatil yapmanın keyfini çıkarıyor.

Travertenlerde yürüyen, antik kentlerde dolaşan ve zaman zaman termal havuzlara giren Alman turistler, Türkiye'deki kuş gribinin kendilerini korkutmadığını söyledi. Türkiye'ye gelmeden önce kuş gribiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Alman turist Angel Müller, "Kuş gribinden dolayı gelmeyenler var. Gelip gelmeme konusunda çok düşündük. Ama tatilimiz süresince tavuk eti yemiyoruz" dedi.

Turist rehberi Vedat Sürer, turistlerin bu konudaki endişelerini bildikleri için yemek yenilen restoranlarda tavuk ürünleri çıkarttırmadıklarını ifade ederek, "Pişince bir şey kalmıyor; ama turistlerin endişesini bildiğimiz için tavuk ürünleri çıkartmıyoruz. Zaten bu tür yemekler çıksa bile yemiyorlar" diye konuştu.

Agves Kremer Schillings adlı Alman turist ise, geçen yıl Antalya'ya gelmeyi düşündüklerini; ancak yaşanan terör olaylarından vazgeçtiklerini söyleyerek, "Bu yıl Türkiye'ye gitmeden önce kuş gribini duyduk; ancak programımızı değiştirmedik. Sadece soğuk havayı beklemiyorduk. Kuş gribi hastalığını fazla umursamıyorum. Ancak şimdilik tavuk yemiyorum" şeklinde konuştu.

İngel Clev, Türkiye'de yaşayan birçok insanın hastalanmadan hayatını devam ettirdiğini belirterek, "Bu yüzden kuş gribiyle ilgili bir endişem yok. Sabahları kahvaltıda yiyorum. Tavuk yemek zorunda da değilim" dedi.

Gisela Fersch ise, kuş gribi hastalığından korkmadığını söyledi. Alman turistler, kuş gribi hastalığına rağmen açıkta dolaşan tavuklar gördüklerini ve bunu şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 14:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?