3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Askeri yol hizmete açıldı

Denizli'de 4 yıl önce yapımına başlanan Askeri Saha Geçiş Yolu inşaat çalışması bitirilerek hizmete açıldı.

Denizli Belediyesi bütçesinden yaklaşık 13.5 trilyon lira harcanarak yapılan yolda inceleme yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, tamamlanan yolun şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Başkan Zeybekci, "4 yıl önce temelini atılan Askeri Saha Geçiş Yolu'nu bugün itibariyle tamamen bitirerek 6 şeritli olmak üzere araç trafiğine açtık. Yolun yapılması için harcadığımız miktar yaklaşık 13.5 trilyon lira.

Yol yapımı sırasında 5 olan köprü sayısını önce 3'e sonra da 1'e düşüren tüm askeri yetkililere teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde köprü yapımında kullanılacak milletin parası Denizli'nin ve Denizlililer'in yararına olacak başka işlerde harcanacak.

Toplam uzunluğu 2 kilometre 800 metre uzunluğunda olan yolumuzla Yeşilköy, Servergazi ve Yenişehir'de oturan vatandaşlarımızın şehir merkezine ulaşmaları, oradan da tekrar evlerine dönmeleri kolaylaştı" dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dua edildi. Yolun devamında bulunan Çamlık kavşağına alt geçit yapma projelerinin de bulunduğunu anlatan Zeybekci, "Yapımı tamamlanan Askeri Saha Geçiş Yolu'nun devamında yer alan Çamlık kavşağına alt geçit yapılması gibi bir projemiz daha var.

Ancak bunun için başlattığımız herhangi bir çalışmamız yok. Askeri Saha Geçiş Yolu'nun tam manasıyla hizmet vermesi için devam yolların ve bağlantı yollarında biraz daha geliştirilmesi ve bu yolun halka tanıtılması gerekli. Önümüzdeki günlerde bunu yapacağız" şeklinde konuştu.

Yapımı tamamlanarak hizmete açılan Askeri Saha Geçiş Yolu, Doğru Yol Partisi (DYP) eski Belediye Başkanı Ali Aygören döneminde, seçimlerden bir hafta önce tek şeritli olarak hizmete açılmış; ancak yapımındaki bazı eksiklikler nedeniyle 3 gün sonra araç trafiğine kapatılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 15:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?