5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Denizli'de atıklar ekonomiye kazandırılıyor

Denizli Belediyesi, evsel atıkların geri dönüşümünün sağlanarak ekonomiye kazandırılmasıyla, yaşlı ve engellilere hizmet, lise ve üniversitede eğitim alan öğrencilere burs veriyor.

Denizli Belediyesi'ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2004'de başlattığı atıkların toplanması çalışmalarını, pilot mahalle uygulaması kapsamındaki Kuşpınar, Mehmetçik, Yenişehir, Çamlık ve Atakent Mahalleleri'nde sürdürerek, yaşlılara, öğrencilere ve engellilere daha fazla hizmet vermeye çalışıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, kağıt, cam, plastik, tetrapak, tekstil, strafor gibi geri dönüşümü sağlanabilen atıkların, evsel atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi amacıyla broşür bastırıp, mahallelere ayrı atık kumbaraları yerleştirerek bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Son olarak Atakent Mahallesi'nde düzenlenen toplantıya, mahalle sakinleri ve çevredeki apartmanlarda oturan vatandaşlar katıldı. Toplantıya katılan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Oğuz, vatandaşların ayrıştırdıkları atıkların belediye tarafından ekonomiye kazandırılması sonucu yaşlılara, engellilere ve öğrencilere yardım edildiğini söyledi. Denizli'nin daha temiz olabilmesi için toplantılar düzenlendiğini ifade eden Mahmut Oğuz, ''Bizim amacımız, bulunduğunuz apartmanı daha iyi nasıl temiz hale getiririz, çevresini nasıl koruyabiliriz ve toplayabildiğimiz şişe, plastik, cam, ilaç şişesi gibi evsel atıkların dışındaki geri dönüşümü olan her türlü artıkları nasıl ekonomiye kazandırabiliriz düşüncelerimizi hayata geçirmektir. Böylece, ayrı toplanan her atıkla, daha fazla yaşlıya ve engelliye daha kaliteli hizmet, lise ve üniversite öğrencilerimize burs veririz. Dağıttığımız sarı torbalara geri dönüşümlü atıklarınızı koyup belirtilen gün ve saatte evinizin önüne bırakmanızı, belediyemizin bu çalışmasına destek olmanızı istiyoruz" dedi.

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin de, atıkların ayrı toplanması konusunda mahalle ve apartman sakinlerine ayrıntılı bilgi verdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 17:36:20
Güncelleme :8 Nisan 2006 Cumartesi 17:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?