5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Denizli'de örnek uygulama

Denizli Belediyesi'ne bağlı Sevgi Eli Mağazası, yardımsever vatandaşların hiç kullanmadığı ya da kullanılabilir durumdaki giysi ve eşyalarını alarak, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yardımcı oluyor. 

Uçançıbaşı Mahallesi'nde hizmet veren Sevgi Eli Mağazası, 6 ay gibi kısa bir sürede, bin dolayında kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan ve yardıma muhtaç insanlara muhtarlıklar aracılığıyla ulaşarak, gelinlikten sünnetliğe, koltuktan buzdolabına kadar çeşitli eşyalar vererek yardımcı olmaya çalışıyor. Mağazada 9 çalışanıyla hizmet veren 'Sevgi Eli' ekipleri, Valilik, Denizli Belediyesi Eğitim Kültür Müdürlüğü ve muhtarlıklar aracılığıyla yardımların gerçek ihtiyaç sahibine ulaşması için titiz bir çalışma yürütüyor. Her yardım talebi incelenerek, yardımda bulunulan kişiye, mahallenin muhtarıyla evine gidilerek durumu yerinde tespit ediliyor. 

Sevgi Eli Mağazası'na, yuva kurmak üzere olan ve gelinlik damatlık alamayan gençler de başvuruyor. Bunlardan gerçekten ihtiyacı olanlar belirlenerek, çiftler mağazaya davet edilip kıyafetlerini belirliyor. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci de, sık sık mağazaya gelerek çalışanlara yardımcı oluyor. 

Son bir ayda evlilik hazırlığı yapan 4 çiftin Sevgi Eli Mağazası'ndan yardım aldığı belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 15:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?