5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Denizli'deki 200 göçebeye şehir dışı kararı çıktı

Denizli Belediyesi ve Denizli Emniyet Müdürlüğü, şehir dışından gelerek kurdukları çadırda yaşayan 200 göçebeyi şehir dışına çıkardı.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nün oluşturduğu 30 kişilik ekip, çevreden gelen şikayetler üzerine harekete geçerek, 3. Sanayi Sitesi ve Sevindik Pazarı civarındaki bulunan göçebelere yönelik operasyon düzenledi. Ekipler, bölgelerdeki boş arazilere çadır kurup İzmir, Manisa, Uşak, Adana, Mersin ve Çorum gibi Türkiye'nin çeşitli illerinden gelip yerleşen 200 göçebeyi araçlarına bindirip güvenli bir şekilde şehir dışına çıkardı.

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de, çadırların sökülüp arazilerin boşaltılmasının ardından bölgeye gelerek, çöpleri toplayarak katı atık tesislerine götürdü.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, göçebelerin bulunduğu alanlarda çevre kirliliğinin yaşandığı ve civarda hırsızlık olaylarının meydana geldiği yönünde çok sayıda ihbar aldıklarını belirterek, söz konusu kişilere daha önce defalarca bölgeyi boşaltmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunulduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 10:49:53
Güncelleme :13 Nisan 2006 Perşembe 20:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?