5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Denizli'nin envanteri çıkartılıyor

Denizli'nin ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi ve turistik değerlerinin envanterini belirlemek için başlatılan çalışmalar sürüyor. 

Denizli Ticaret Odası'nda (DTO) konuyla ilgili yapılan toplantıya Denizli Valisi Gazi Şimşek, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Mehmet Yüksel, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, kaymakamlar ve belediye başkanları katıldı. DTO Başkanı Mehmet Yüksel, yaptığı açılış konuşmasında, DTO'nun 80. yıl faaliyetleri kapsamında bütün ilçelerde toplantılar yaptıklarını belirtti. Yüksel, yapılan bu toplantılarda ilçelerin değerlendirilemeyen hangi kaynaklara sahip olduğunu, kalkınabilmeleri için bu kaynakların nasıl değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yüksel ayrıca, yörelerin ekonomik, tarihsel, turistik envanterlerinin çıkartılmasını görüştüklerini de sözlerine ekledi. Türkiye'de kişi başına düşen gelirin bin 500 dolar ve üzerinde olması halinde, o ilin kalkınmış sayıldığını belirten Yüksel, "Denizli merkezinde durum bu yönde ancak birçok ilçemiz bu kriterleri tutturabilmiş değil. Sarayköy ile Honaz arasında kalan bölge kalkınmışlık yönünden iyi durumda. Ama diğer ilçelerimize gidildiğinde durum farklı. Dolayısıyla Denizli'nin tamamı kalkınmış durumda demek mümkün değil. Biz DTO olarak bu yörelerimizde kaymakamlar, belediye başkanları ve köy muhtarlarıyla toplantılar yaparak, kalkınmayı nasıl sağlayacağımızın çalışmalarını yapıyoruz. DTO olarak, katma değeri yüksek alternatif ürünler yetiştirilmesi ve başka ilginç ekonomik fikirlerin değerlendirilmesi konusunda ön ayak olmak istiyoruz" dedi. 

Denizli Valisi Gazi Şimşek ise, Denizli sanayisinin halkın öz sermayesi ve çalışmasıyla ortaya çıktığını belirterek, "Denizli'de ortaya çıkarılması gereken daha birçok değer var. DTO'nun asıl yapmak istediği de bu. DTO'nun yaptığı bu geniş katılımlı toplantılar oldukça faydalı oluyor. Değerlendirilmesi gereken konularda mucit olan insanlarımız unutulmuş. Bu insanlarımızın müteşebbislik gücünün de değerlendirilmesi gerekir. Biz valilik olarak DTO'nun bu çalışmasında maddi ve manevi olarak bütün gücümüzle desteğimizi veriyoruz Kendisinde bir şeyler gören ve oluşturulması düşünülen envantere katkı koyabilecek herkesi DTO'nun Denizli ile ilgili bu çalışmasında bekliyoruz" diye konuştu. 

15 yıldan beri toplulaştırma konusunda fazla bir çalışma yapılmadığını ve çiftçilerin bu konuda yapılması gereken çalışmaları beklediğini söyleyen Vali Şimşek, "Bu yıl Acıpayam, Çivril ve Baklan bölgelerinde 7 bin hektarlık alanı toplulaştıracağız. Hükümetimizin ek olarak sağladığı 22 milyon YTL'lik kaynakla içme suyu ve yol çalışmaları dahil bütün bu çalışmaları gerçekleştireceğiz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2006 Perşembe 20:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?