3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Engelli vatandaşa tekerlekli sandalye

Denizli Valiliği ile Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin (BEDD) katkılarıyla sağlanan tekerlekli sandalyeler düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi özürlü vatandaşlara teslim edildi.

Denizli Huzurevi'nde gerçekleşen törene, Vali Gazi Şimşek'in yanı sıra Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, BEDD Genel Başkanı Kemal Demirel, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Hakkı Sezer, hayırsever işadamı Fuat Özdayı, Nursen Özdayı, engelli vatandaşlar ve yakınlarıyla huzurevi sakinleri katıldı.

Törende konuşan Vali Şimşek, hayırseverlerin katkılarıyla sağlanan bu yardımların özürlü vatandaşların bir anlamda ayakları olacağını söyledi.

Devlet olarak engelli vatandaşları hayata hazırlamak, eğitmek, işgücü katkısı olarak ekonominin içine katmak zorunda olduklarını belirten Vali Şimşek, engelli olmanın utanılacak bir durum olmadığını söyledi.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Vali Şimşek, "Bu ayıp da değil, günah da değil. Asıl bunu toplum içerisinde saklamak ve gizlemek ayıptır. Hep beraber bu sorunları çözmeliyiz. Ülke genelinde yüzde 12'ye yakın özürlü vatandaşımız var. Bu insanları toplumla barıştırmazsanız, toplumda huzur, güven ve sağlıklı bir gelişme olmaz" dedi.

Denizli'deki engelli derneklerinin güzel şeylere imza attığını ifade eden Vali Gazi Şimşek, daha sonra ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyelerini dağıttı. Vali Gazi Şimşek, tören sonunda 76 tekerlekli sandalyenin finansmanını sağlayan hayırsever iş adamı Fuat Özdayı'ya teşekkür plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 11:00:41
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 12:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?