5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Eski model araba balıkçı teknesi oldu

Denizli'de bir oto tamircisi tarafından Türkiye'nin ilk yerli üretimi olan Anadol marka bir otomobil, balıkçı teknesine dönüştürüldü. 

Denizli'de oto tamirciliği yapan ve balık tutma merakı olan 42 yaşındaki Mustafa Çulha, 1968 model Anadol marka otomobili balıkçı teknesine çevirdi. Balık tutma merakı sebebiyle Denizli ve çevresindeki tüm göllerde avlanan Çulha, 2 yıl önce aldığı otomobili tekneye çevirmek için çalışmalara başladı. 2 yıl süren uğraşlardan sonra sadece lastik bölümünü çıkaran Mustafa Çulha, otomobili tekne yapmayı başardı. Gazla çalışan ve orijinal otomobil motoruyla çalışan tekneyi, traktörle göl göl dolaştırarak avlanan Çulha'nın bu icadı, görenleri şaşkına çeviriyor. 

Gökpınar Barajı'nda teknesiyle adeta şov yapan Çulha, Denizli eski Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu'na olan sevgisini de açtığı pankartla gösteriyor. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun fotoğrafı ve ona duyduğu sevgiyi anlatan cümlelerin yazılı olduğu büyük pankartı her seferinde açan oto tamircisi Çulha, motoru büyüterek otomobil teknenin süratini de arttırmayı hedeflediğini söyledi. 

Arkadaşlarıyla bir akşam otururken böyle bir fikrin aklına geldiğini ve hemen işe koyulduğunu belirten Çulha, "Böyle bir teknenin Türkiye'de ilk olduğunu zannediyorum. Araba elimizde vardı. 2 yıl çalışarak otomobili tekneye çevirdim. Otomobil tekneme 15 kişi binebilir. Motorunu büyüttükten sonra hızını da arttıracağım. Bu tekneyi merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun görmesini çok isterdim. Çünkü kendisi böyle şeyleri çok severdi" dedi.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 19:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?