5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

'Gençlik Haftası' yürüyüşü

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nce 'Gençlik Haftası' etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi. 

Açık Hava Tiyatrosu önünden sabah saatlerinde başlayan ve yoğun bir katılımın olduğu yürüyüşe, yol boyunca evlerinin balkonuna çıkan vatandaşlar tarafından alkışlarla destek verildi. Yürüyüşe, Vali Gazi Şimşek'in yanı sıra Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, vali yardımcıları Mustafa Güney, Muhsin Çatmadım, daire müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle çok sayıda vatandaş katıldı. 

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından bir konuşma yapan Vali Gazi Şimşek, Atatürk'ün kurtuluş ve kuruluş meşalesini yaktığı bir günün kutlandığını belirterek, "Bütün Türk gençliği olarak bize hediye edilen ve muasır medeniyete ulaşma yolundaki önemli günlerden bir tanesini kutluyoruz. Türk milleti tarih boyunca hiç bir zaman esareti kabul etmemiştir. Anadolu'nun kurtuluş meşalesinin yakıldığı bugün, gençlerimize hediye edilmiş bir bayramdır. Gençlerimizin kurtuluş ve kuruluş mücadelesini daha yakından bilmeleri için düzenlenen Gençlik Haftası, aynı zamanda bizim birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz günlerdir" dedi. 

"Gençlerimiz, Türkiye'de oynanan bir takım oyunları çok iyi anlamalıdır" diyen Vali Şimşek, "Biz kurtuluşumuzu, doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisi ve güneylisiyle sağladık ve şu anda da kalkınma yolunda ilerliyoruz. Gençlerimiz, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere asla izin vermemelidir. Biz buradan ülkemizi böldürmeyeceğimizi, vatandaşlarımızın hepsini birinci sınıf vatandaş olarak göreceğimizi ve kalkınma mücadelemize devam edeceğimizi tüm dünyanın bilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 14:37:37
Güncelleme :14 Mayıs 2006 Pazar 14:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?