5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Göçebe ve dilenciler şehir dışına çıkarıldı

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevre illerden gelerek atıl durumdaki iş yeri ve dükkanları barınak şekline dönüştüren göçebe ve dilencileri şehir dışına çıkardı.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı 15 kişilik ekip, çevre illerden gelerek Sevindik ve Sümer mahallelerindeki 3. Sanayi Sitesi'ndeki kullanılmayan iş yerleriyle çevrede çadır kurup barınan göçebe ve dilencileri bölgeden ayrılmaları konusunda uyardı.

Polisin güvenlik önlemleri aldığı bölgede, zabıta ekiplerinin isteğini kabul eden göçebe ve dilenciler, eşyalarını toplayarak bölgeden ayrıldı. Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bölgenin boşalmasının ardından göçebe ve çadırlardan arta kalarak çevre ve görüntü kirliliğine neden olan kağıt, poşet, pet şişe, plastik madde, hurda ve moloz gibi atıkları iş makineleri yardımıyla kamyonlara yükleyip belediye çöplüğüne götürdü. Belediye yetkilileri, özellikle bayram sonrası kentte kalarak dilencilik ve seyyar satıcılık yapan söz konusu kişilerin şehir dışına çıkartılmasıyla işyeri ve dükkan gibi alanların işgal edilmesinin önüne geçildiğini söyledi.

Bu arada, 3. Sanayi Sitesi'ndeki atıl durumda bulunan iş yeri, dükkan ve boş alanların düzenli olarak kontrol edildiği ve bu tür işgallere izin verilmeyeceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 22:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?