5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Gürcü öğrencilerden, Vali Şimşek'e ziyaret

Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Gürcistan'ın Batum şehrinden Denizli'ye gelen Gürcistanlı öğrenciler, Denizli Valisi Gazi Şimşek'i makamında ziyaret etti.

Denizli Valisi Gazi Şimşek'i makamında ziyaret eden 41 Gürcistanlı öğrenci, Vali Şimşek'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde dost ve kardeş ülkeden gelen 41 Gürcistanlı öğrenciyi misafir ettiklerini belirten Vali Şimşek, "Gürcistan'dan Denizli'ye gelen öğrenciler, Türk arkadaşlarının evinde kaldı. Gürcistanlı öğrenciler, Türk ailelerinin evinde kalarak Türk kültürünü öğrenme şansı buldu" dedi. Gürcistan'dan gelen öğrencilerin Denizli'deki güzellikleri yaşadıklarını, tanıştıkları arkadaşları unutmalarını ve bu dostluklarını ömür boyu sürdürmelerini isteyen Şimşek, "Çocuklarımızın adreslerini alarak, aileleriyle birlikte bu dostluklarını sürdürmelerini diliyorum. Bu ilişkiler, 2 ülke arasındaki dostluğun pekişmesine, gelişmesine vesile olacaktır. Biz buna inanıyoruz. Gürcistan'a gidince buradaki güzellikleri önce ailelerinize, sonra arkadaşlarınıza ve herkese anlatmanızı diliyoruz" dedi. Gürcistanlı öğrenciler ve öğretmenler adına konuşan Rehber Öğretmen Mari Yakodbidze de, Denizli'ye hayran kaldıklarını ve kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Şimşek, Gürcistanlı öğrencilere çeşitli hediyelerle, Denizli'yi anlatan broşür, cd ve paketler sundu.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 18:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?