5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kadınlardan, kıraathanede eğitim semineri

Denizli Belediyesi'ne bağlı 'Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubu Eğitim Komisyonu' tarafından, Fatih Mahallesi'nde bulunan kıraathanede eğitim semineri verildi.

Denizli Belediyesi'ne bağlı Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubu, okullarda ve fabrikalardaki çeşitli eğitim seminerlerinin yanında, kahve kahve dolaşarak, velilere aile içi iletişim konusunda eğitim vermeye devam ediyor. Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubu Genel Sekreteri Esma Toksoy ve beraberindeki kadınlar, Fatih Mahallesi'ndeki Osman'ın Kıraathanesi'ne giderek buradaki erkeklerle aile içi iletişim konulu eğitim toplantısı düzenledi.

Aile bireyleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla okullarda, fabrikalarda ve son olarak kahvelerde eğitim toplantısı düzenlediklerini belirten Toksoy, aile bireyleri arasındaki ilişkileri güçlü olan ve olmayan 2 aile arasındaki farkı slayt gösterimiyle örnekler vererek erkeklere sundu. Sarayköy Anadolu Lisesi Psikoloji Öğretmeni Şenol Yılmaz da bireyler arasındaki ilişkilerde vücut dilinin önemine anlattı. İşten yorgun gelen bir erkeğin, yemek yapamayan eşine davranışını, olumlu ve olumsuz şekilde değerlendirip olası sonucunu yorumlayan Yılmaz, ''Erkeğin tavrı, davranışı ve yaklaşımı itici ya da çekici olabiliyor. Sinirli tavır iticiliği, olumlu yaklaşım ise yapıcılığı ortaya çıkartır. Vücut dili, sözden 8 kat daha güçlüdür. Vücut dili, asla yalan söylemez. Bu nedenle aile içi ilişkilerde başarılı olmak için vücut dilimizi olabildiğince yapıcı kullanmak gerekir. Ayrıca, eşimizle konuşarak onu anlamaya ve dinlemeye özen gösterirsek, fikirlerine saygı duyarsak, mutluluğu kalıcı ve sürdürülebilir şekle dönüştürürüz'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 13:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?