5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Modern pazaryeri için müracatlar başladı

Denizli Belediyesi tarafından yaptırılan İncilipınar Pazaryeri'nde, dükkanlar ve satış tezgahları için başvuru süresi başladı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, 28 Nisan 2006 tarihinde başvuruların sona ermesiyle, taliplilerin işleteceği dükkan ve tezgahların, 2 Mayıs'ta noter huzurunda yapılacak kura çekiminin ardından belirleneceğini söyledi. Başkan Yardımcısı Zolan, İncilipınar Pazaryeri'ndeki dükkan ve tezgahlarlarda faaliyet gösterecek taliplilerin 10 yıl tahsis hakkına sahip olacağını belirtti. Denizli Belediyesi'nin kapalı pazar yerleri projelerini hayata geçirerek, pazarlardaki esnaf ve vatandaşları kışın çamurdan, yazın da güneş sıcağından ve tozdan kurtaracağını ifade eden Başkan Yardımcısı Zolan, ''Denizli'de, değişik mahalle ve semtlerde haftada 24 pazar kuruluyor. İlk geldiğimiz zaman yaptığımız tespitte, pazar yerlerinin çoğunluğu yolda, yeşil alanda veya çocuk bahçelerinde açık alanda kurulduğunu tespit ettik. Kışın yağmur ve soğukta, yazın da güneş altında hem pazar esnafı hem de halk mağdur oluyordu. Bu pazar yerlerine çekidüzen vermek, sağlıklı ortamda alışveriş olanağı sunmak için pazar yerleri projeleri geliştirdik" dedi.

İncilipınar'da Yenimahalle Kapalı Pazaryeri'nin 785 bin YTL karşılığında müteahhit firmaya verildiğini ve çalışmaların kısa sürede tamamlandığını belirten Zolan, "4 bin 985 metrekare kapalı alanı bulunan ve içinde 18 dükkanı ile 298 tezgahın yer aldığı pazar yerini devralarak mahalle sakinlerine daha hijyenik ortamdan alışveriş imkanı sunmak amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Mülkiyeti Denizli Belediyesi'ne ait İncilipınar Pazaryeri'nde bulunan tezgah konulacak alanlar ve dükkanlar, öncelikle İncilipınar Pazaryeri'nde satış yaptığı Pazarcılar Odası tarafından hazırlanan listede belirtilen esnafa, dağıtım sonunda artan yerler de talep edenlere kura yoluyla 10 yıl süreyle tahsis edilecek" diye konuştu.

Pazar yerinde, manavlara 186, hırdavat-züccaciye, şarküteri ve tuhafiyeye 24, bakliyat-kuru gıda ve kavafiyeye 6, balıkçılara 3 ve kasaplara 1 yer ayrılacağını belirten Zolan, tezgah fiyatlarının, 2 metre genişliğinde olanlara 3 bin YTL, köşe tezgahlara 4 bin YTL, 4 metre genişliğindeki ara tezgahlara 7 bin YTL, köşe tezgahlara 8 bin YTL olacağını ifade etti. Dükkanların 10 yıllık tahsis bedeli ise 15 bin YTL olarak belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 18:47:17
Güncelleme :19 Nisan 2006 Çarşamba 19:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?