5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Özel sürücü kurslarının düşük fiyat tepkisi

Denizli'de bir sürücü kursunun 200 YTL karşılığında sürücü belgesi vermesiyle ilgili yaptığı açıklama, diğer sürücü kursları tarafından tepkiyle karşılandı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Özel Denizli Sürücü Kursları Derneği yönetimi, eğitimde kampanyanın olamayacağını, belirlenen fiyatların altında sürücü belgesi verilmesinin mümkün olmadığı belirtildi. Toplantıda konuşan Özel Denizli Sürücü Kursları Derneği Başkanı Raşit Tekinyılmaz, Denizli'de merkezde 17, ilçelerde de 13 olmak üzere toplam 30 sürücü kursunun bulunduğunu belirterek, "Tüm sürücü kursları olarak belirlediğimiz bir fiyatı teklif eder ve bunun kabulüyle birlikte o fiyat üzerinden eğitim veririz. Ancak Denizli'de bir sürücü kursunun 600 YTL olan sürücü belgesi fiyatını 200 YTL'ye indirmesi yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur. 200 YTL'ye sürücü belgesinin verilmesi mümkün değildir" dedi.

Vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını isteyen Raşit Tekinyılmaz, "Sürücü adaylarından daha sonra çeşitli kalemler altında paralar alınmaktadır. Bu tür girişimler 30 sürücü kursunun ekmeğiyle oynamaktan başka bir işe yaramaz" dedi. Konuyla ilgili olarak yetkili makamlara başvurularda bulunduklarını belirten Tekinyılmaz, "Eğitimde kampanya olmaz.

Eğitimde kampanya demek trafik canavarı yetiştirmek demektir. Sürücü belgesi alacak vatandaşlarımızın çok dikkatli olmasını ve bu tür kampanyalara itibar etmemesini istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 14:59:26
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 15:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?