6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sanat Kapıyı Çaldı etkinliklerinde malzeme sıkıntısı

Başta ünlü ressam İbrahim Çallı’nın oğlu ressam Yaşar Çallı olmak üzere, Türkiye, Litvanya, Yunanistan, Fransa, Almanya ve Polonya’dan yaklaşık 100 ressam ve heykeltıraşın çalıştığı etkinliklerin bir bölümü Pamukkale Pamuksu Otel’in bahçesinde yapılıyor. Turistlerin yüzdüğü havuzun yanında atölye kuran sanatçılar gün boyu resim ve heykel çalışması yaparken, turistler de bir yandan güneşleniyor, bir yandan da çalışmaları izliyor.


AB tarafından gönderilen 30 bin Euroluk yardımın sadece 28 kişinin masrafları için ayrılması, buna rağmen etkinliğe 100’ün üzerinde sanatçı çağırılması sebebiyle bazı Türk ressam ve heykeltıraşlar, giderlerinin karşılanmayacağı ve otelden ayrılmalarının istendiği ileri sürülmüştü. Türk sanatçılardan bazıları etkinlikleri terkederken, bugünlerde de para ve malzeme sıkıntısının başgösterdiği belirtildi. Ressam Yaşar Çallı, Sanat Kapıyı Çaldı ismi verilen etkinliklerin ’Sıkıntı Kapıyı Çaldı’ya döndüğünü belirterek, "İstenmeden ve iyi niyetle yapılan bazı girişimler sebebiyle çok sayıda sanatçı çağırıldı. Bu sanatçılardan bazıları ayrılmak zorunda kaldı. Şimdi de ressam ve heykeltıraşlar için malzeme sıkıntısı çekiliyor. Başta mülki amirler ve yerel yönetimler olmak üzere Denizlililerin destek konusunda biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.


Pamukkale’deki etkinliklerde görev alan Yunanlı genç ressam ve heykeltıraşlar ise, Türkiye’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu tür organizasyonlar değişik ülke sanatçılarını biraraya getirerek birlikte çalışma ve kaynaşma olanağı sağlıyor. Bundan sonraki yıllarda da bunun devam etmesini istiyoruz" dediler.
Sanat Kapıyı Çaldı sanat etkinlikleri 4 Eylül tarihine kadar devam edecek

DENİZLİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 16:26:42
Güncelleme :6 Eylül 2004 Pazartesi 11:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?