5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Şehit er için cenaze töreni

Siirt'in Pervari İlçesi Doğanköy kırsalında önceki gün terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Piyade Er Birhan Göven, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dün akşam saatlerinde cenazesi İzmir'den getirilerek askeri hastane morguna konulan şehit er için bugün Delikliçınar Yeni Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni öncesi yaklaşık 5 bin kişi, Delikliçınar Meydanı'nda toplandı. Türk bayraklarının açıldığı ve terör örgütü aleyhinde sloganların atıldığı cenaze töreni öncesi ağabeylerinin cenazesini bekleyen Seçil Göven'in kendi yazdığı "Kahrolsun PKK, Vatan Sağolsun, Ağabeyimi İstiyorum" dövizi herkesi ağlattı. Alkışlar, çiçekler ve tekbirler arasında askeri araçla Delikliçınar Yeni Cami'ye getirilen şehit erin cenazesi, askeri manga tarafından cami avlusuna taşındı. Şehit erin annesi Bahriye, babası Abdullah ve kardeşi Emrah Göven tabuta sarılarak ağladı. Sivil ve askeri erkanın teselli etmekte zorlandığı aile uzun süre gözyaşı döktü. Şehit erin bir akrabası tabut başında, "Kahrolsun PKK. Benim de hazır asker bir oğlum var. Onu da şehit vermeye hazırız" dedi.

Kılınan öğle namazını müteakip; Denizli Valisi Gazi Şimşek, 11. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayfun Aksatan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, siyasi parti temsilcileri, askeri ve sivil erkan ile vatandaşların katıldığı cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından şehit erin cenazesi top arabasına konularak bir süre taşındı. Oğlunun cenazesi arkasında sürekli ağlayan baba Abdullah Göven'i Denizli Valisi Gazi Şimşek teselli etmek için uğraşırken, cenazenin geçişi sırasında vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Top arabasından alınan cenazenin ambulansa konulmasının ardından, törene katılan binlerce kişi İstiklal Marşı'nı okuyarak şehidi son yolculuğuna uğurladı.

Şehit P.Er. Birhan Göven, daha sonra doğum yeri olan Denizli'nin merkeze bağlı Altındere Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 19:14:35
Güncelleme :20 Nisan 2006 Perşembe 19:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah göven IP: 88.249.249.xxx Tarih : 13.09.2008 23:44:29

vatan sağolsun...