5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

STK Gelişme Platformu kuruldu

Denizli'de Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) güçlenmesini ve aralarındaki işbirliğinin yapılandırılması amacıyla Funika Vakfı Başkanı Nuri Sözkesen, Denizli Soroptimist Kulübü Başkanı Nurten Karakaya Horozoğlu, Denizli Genç İş Adamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Özsoy, Cafer Sadık Abalıoğlu Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu ve EGE Peryön Başkanı Barboros Kon tarafından Denizli STK Gelişme Platformu kuruldu.

Denizli Makina Mühendisleri Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda Denizli STK'ların güçenledirilmesi amacıyla kurulan Denizli STK Gelişme Platformu tanıtıldı. Toplantıya Funika Vakfı Başkanı Nuri Sözkesen, Denizli Soroptimist Kulübü Başkanı Nurten Karakaya Horozoğlu, Denizli Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Özsoy, Cafer Sadık Abalıoğlu Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu ve EGE Peryön Başkanı Barboros Kon katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Soroptimist Kulübü Başkanı Nurten Karakaya Horozoğlu, Denizli STK Gelişme Platformu'nun Denizli'de bulunan STK'ların güçlenmesini ve aralarındaki işbirliğinin arttırılması amacıyla kurulduğunu belirtti. STK'ların güçlendirilmesi için eğitim programlarının düzenlenmesi ve sürekliliğinin sağlanması amacı ile çalışmalara başladıklarını belirten Horozoğlu, "Denizli'deki STK'ların, yerel karar alma süreçlerinde katılımcı olabilmeleri, etkin bir rol edinebilmeleri için, gerekli bilgi ve beceriler kazandırmaları ve STK'larla kamu ortaklığının güçlendirilmesi hedefleniyor. Denizli'nin iyi yönetişim çerçevesinde yönetilmesi ve kent konseyinin bir an evvel oluşturulması ve iyileştirilmesi gerekiyor. Bu sebeplerle STK'ların ve hemşehrilerin teknik ve insan kaynağı kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanıyor" dedi.

Denizli STK Gelişme Platformu'nun faaliyetlerini açıklayan Horozoğlu, "Türkiye'deki STK'lar arasındaki iletişim ağında Denizli'yi temsil edebilecek STK Ortak Birliği kurmak, yönergesini ve çalışma gruplarını ve hatta ihtisas komisyonları oluşturmak. Denizli STK'ları kamu ve hemşehriler arasında hızlı bir iletişim ağını yani web portalının oluşturmak, Ayrıca bu yolla STK'ların profesyonel, yönetimsel ve iletişim ağı kapasitesini güçlendirmek. Denizli'ye yerel ve uluslararası düzeyde eğitim ve sosyal hizmet yolları ile yardımcı olmak" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmaların ardından Funika Vakfı Başkanı Nuri Sözkesen, Denizli Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Özsoy, Cafer Sadık Abalıoğlu Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu ve EGE Peryön Başkanı Barboros Kon görüşlerini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 00:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?