5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

TEMA'dan toprak için "El koyun" kampanyası

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Denizli İl Temsilcisi Zeki Akakça, Türkiye'nin hızla çölleştiğini belirterek, gerekli önlemlerin alınmaması halinde 30 yıl sonra korunacak toprak kalmayacağını söyledi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde TEMA Denizli Bürosu gönüllü çalışanlarının da katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen Akakça, 270 bini aşkın gönüllüsü bulunan TEMA'nın halkın da desteğiyle 14 yılda 100 bin hektar alanda 40 kırsal kalkınma ve 66 ağaçlandırma projesi olmak üzere toplam 106 projeyi hayata geçirdiğini, yaklaşık 3 bin 570 hektar alanda 4 milyonun üzerinde fidan dikilmesini sağladığını söyledi.

Türkiye'de Ardahan, Hatay, Erzurum, Kastamonu, Kırklareli, Konya ve Şanlıurfa'da belirlenen 10 köye daha hayat verecek "El Koyun" kampanyası başlatıldığını ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdıklarını belirten Akakça, "Verimli topraklarımız elden gidiyor. Bu, geleceğimizin de elden gitmesi demektir. Çünkü toprak yoksa; ekmek yok, domates yok, su yok yani hayat yok demektir. Verimli topraklarımız yok oldukça kırsal alanda hayat zorlaşıyor, şehre göç kaçınılmaz oluyor. Bu sebeple, hep birlikte toprağımıza el koymamız ve sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Bu kampanyaya destek vermek isteyenlerin tüm cep operatörlerinden 3464'e mesaj atarak 5 YTL bağışta bulunabileceğini, internet veya banka şubeleri kanalıyla da bağış yapabileceğini ifade eden Akakça, "2006 yılı Birleşmiş Milletler Uluslararası Dünya Çöller ve Çölleşme Yılı ilan edilmiştir. Herkesi Türkiye'yi çöl olmaktan kurtarmak için destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 19:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?