5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Ticaret Odası 80. yılını kutluyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) 80. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Çardak İlçesi'ni ziyaret DTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, Denizli'nin tanıtılması için hazırlanan proje hakkında vatandaşlara bilgi verdi. 

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel'in düzenlediği toplantıya; Çardak Kaymakamı Yücel Gemici, Çardak Belediye Başkanı Hüseyin Ekecan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşma yapan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, "Çeşitli kurumlarda parça parça dokümanlar var ancak hiçbiri geniş kapsamlı ve güncel değil. Bu nedenle de diğer illerimizden ve yurt dışından gelen konuklarımıza kentimizle ilgili sağlıklı dokümanlar veremiyoruz. Yapılacak çalışmayla ilçelerimizin, beldelerimizin ve köylerimizin tarihi, kültürel, turistik değerlerinin ortaya çıkmasını hedefledik. Çeşitli kurumlarımızda, envanter boyutunda bilgi ve belgeler vardır. Bunların yeterli olmadığını gördük. Zaten çağımızda her şey çok çabuk değişiyor. Bugün artı olarak gördüğümüz değer, yarın eksi olabiliyor. Bunu sağlıklı biçimde yapabilmek için yörelerimizi tek tek dolaşma kararı aldık. Sizler bu bilgileri ne kadar ciddiye alarak hazırlar ve bize ulaştırırsanız, biz de sizi hazırlayacağımız dokümanlarla o ölçüde vitrine çıkartacağız" dedi. 

Rekabetin çok acımasız olduğu bir dönemden geçildiğini ve piyasalarda ciddi kıpırdanma yaşanmadığını belirten Yüksel, "Tüm bu olumsuzluklar sosyal hayatımızda sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Dolayısıyla her şeyin temelinde ekonomi yatmaktadır. Tarihinize, kültürünüze sahip çıkabilmeniz için ekonomik açıdan güçlü olmak durumundasınız. Burada yatırım alanlarımız varsa, 'Yatırımcı gelip yatırım yapacak' diye beklemeyelim, biz onların ayağına gidelim. İşte Ticaret Odası olarak biz bu noktada devreye girelim. Sizlerin değerlerini ortaya çıkarmak ve tanıtmak bizim görevimizdir. Bu yöreye hem turistik hem de yatırım amaçlı turlar düzenlenebilir. Biz de seve seve buna ön ayak oluruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 16:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?