5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yarbay'dan yağlıboya resim sergisi

Denizli'de 11. Piyade Tugayı'nda Topçu Tabur Komutanı olarak görev yapan Topçu Yarbay Ali Rıza İzgi, Mehmetçik Vakfı, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yararına yağlı boya ve resim sergisi açtı. 

Denizli İl Kültür Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde Mehmetçik Vakfı, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yararına Topçu Yarbay Ali Rıza İzgi tarafından yapılan yağlı boya ve resim sergisinin açılışını 11. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayfun Aksatan yaptı. Yaklaşık 40 eserin yer aldığı resim sergisine çok sayıda asker ve davetli katıldı. İlk kişisel sergisinin gelirini Mehmetçik Vakfı ve Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne bağışlayacağını belirten Topçu Yarbay Ali Rıza İzgi, "Resim yapmaya 2000 yılında başladım. 

Amacım, var olmayan resim yeteneğimi geliştirmekti. Tuvallere fırça darbeleriyle dokundukça boya tüpleriyle ve renklerle tanıştıkça bu işin ne derece zor olduğunu, ancak imkansız olmadığını gördüm. Sergiden yaklaşık 10 bin YTL gelir bekliyorum'' dedi.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 19:44:41
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 19:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?