5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yıkıma karşı kendini binaya kilitledi

Denizli'de yapımına yıllar önce başlanan, ancak işyeri sahibi ile mimar arasındaki anlaşmazlık sebebiyle ruhsat yenilemenin yapılmadığı ve yıkım kararı alınan binanın yıkımı 24 saat ertelendi.

Denizli'nin Delikliçınar Meydanı'nda, Denizli Belediyesi'nin karşısında bulunan 5 katlı bina için, ruhsat yenilemesi olmadığı gerekçesiyle Denizli Belediyesi tarafından yıkım kararı alındı. İşyeri sahipleri ile mimar arasındaki anlaşmazlık sebebiyle yıllardır çivi bile çakılamayan bina için Denizli Belediyesi çevre sağlığı, can güvenliği ve binanın görüntü kirliliğine sebep olması açısından yıkım kararı aldı.

Ruhsat yenilemesi yapılmayan bina ile ilgili dosya Danıştay'da bulunurken, Denizli Belediyesi ekipleri bugün binayı yıkmak için çalışmalara başladı. Yıkım kararı alınan binanın zemin katında bulunan işyerleri çalışmalarını sürdürürken, Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri de gerekli güvenlik önlemlerini aldı.

Denizli Belediyesi ekipleri, binada incelemelerde bulunduktan sonra, binanın giriş katında çaycılık yapan Ali Uyar, kendisini binanın içine kilitledi. Binanın demir kapısını zincirle bağlayan ve kimseyi içeriye almayan Ali Uyar, bir süre binanın balkonundan olup biteni beklemeye başladı.

Daha sonra tekrar aşağıya inen ve kapı aralığından gelişmeleri izleyen Ali Uyar, binanın yıkılmasını istemediğini belirterek, "Belediye devlettir, babadır. Ben binanın yıkılmasını istemiyorum. Ama ille de yıkılacak olursa, bardaklarımı, kaşıklarımı toplar giderim. Hiç bir zaman zorluk çıkarmam.

Ancak yıkılmaması konusunda belediye yetkililerinden yardım istiyorum" dedi. İşyeri sahibi Muammer Yıldız ise, belediye ile hiç bir sorunları olmadığını belirterek, "Mimarla olan anlaşmazlık sebebiyle yıllardır binaya çivi çakamıyoruz. Denizli Belediyesi bize izin versin, bir ay içerisinde binanın kötü görünümünü tamamen ortadan kaldırırız. Bina ile ilgili dava şu anda Danıştay'da. Danıştay'dan çıkacak karara kadar yıkılmasını istemiyoruz" dedi.

İşyeri sahibinin avukatı, yıkım kararının durdurulması için Danıştay'a başvurduğunu söyleyince, yaklaşık 2 saat süresince ekipler gelecek kararı beklediler. İşyeri sahipleri, kararı getirmek için bir günlük izin isteyince Denizli Belediyesi ekipleri kararın gelmesi için yıkımı 24 saat süreyle durdurma kararı aldı.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 17:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?