8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

"Akbaba" Operasyonu

İzmir'de 10 gün önce, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları ileri sürülen 2 ayrı gruba yönelik düzenlenen operasyonda, zanlılarla ilişkileri bulunduğu iddiasıyla 4 polis memurunun açığa alındığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, çıkar amaçlı 2 ayrı gruba yönelik sürdürdüğü takip sırasında, 2 avukat ile Asayiş ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüklerinde görevli 4 polis memurunun, takip altındaki kişilerle ilişkide oldukları belirlendi. Polis memurlarının, tanık ifadelerinde de isimlerinin geçtiği öğrenildi.

Dosyayı inceleyen İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı'nın talimatı üzerine 4 polis memuru, ifade vermek üzere adliyeye gönderildi. İfadelerinin alınmasının ardından savcılıktan ayrılan polis memurları, İzmir Emniyet Müdür Vekili Kemal Parmaksız tarafından açığa alındı.
Olaylarda adı geçen İzmir Barosu'na kayıtlı 2 avukatla ilgili incelemenin ise sürdürüldüğü öğrenildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2 ay süren istihbarat ve izleme çalışmasının ardından istihbarat, özel harekat, terörle mücadele, güvenlik, çevik kuvvet ve asayiş şubelerine bağlı çok sayıda ekibin katılımıyla operasyon düzenlenmiş, 18 ve 14 kişilik 2 ayrı grubun elemanları yakalanmıştı.

Adliyeye gönderilen zanlılardan 14'ü tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 21:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?