18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İzmir'de de tapu rüşveti

Keçiören'den sonra İzmir'in Menderes ilçesinde de rüşvet operasyonu başlatıldı. 23 kişi gözaltına alındı. Aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 12 kişi tutuklandı

Ankara Keçiören'den sonra İzmir'in Menderes ilçesi Tapu Müdürlüğü'nde de rüşvet operasyonu başlatıldı. Gözaltına alınan 23 kişiden aralarında Tapu Müdürü Y.A.'nın da bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Tutuklanmalardan sonra personel kalmaması nedeniyle tapuda işlem yapılamıyor.
Polis, 6 ay önce telefon dinlemesini de içeren teknik takip başlattı. Elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda polis, önceki gün 'Çiçek' adı verilen operasyonu başlattı.
Eşzamanlı baskınlarla Tapu Müdürü Y.A., Müdür Yardımcısı M.G., memurlar N.A., N.S., S.D., Menderes Vergi Dairesi'nde çalışan M.P., Değirmendere Köyü, Gümüldür, Özdere beldeleri ile ilçe merkezinde emlakçılık yapan H.A., İ.T., F.K., A.A., T.G. ve A.V.'nin de aralarında bulunduğu 23 kişiyi gözaltına alındı. Zanlıların vatandaşlardan 'işleri kolaylaştırma' adı altında 20 ile 1500 YTL arasında rüşvet aldıkları ileri sürüldü. Zanlıların rüşvet olarak verilen küçük miktarları İlçe Tapu Müdürlüğü'nde, büyük miktarları da dışarıdaki buluşma yerlerinde aldıkları iddia edildi.
Suçlamaları kabul etmeyen zanlılardan Tapu Müdürü Y.A.'nın Gaziemir İlçe Tapu Müdürlüğü'nden Menderes'e tayin edildiği, eski görev yerinde de rüşvet iddiasıyla soruşturma geçirdiği belirlendi.


Tapuda işlem yapılmıyor
Gerçekleştirilen rüşvet operasyonu kapsamında müdürü Y.A. ve 4 personeli tutuklanan Menderes İlçe Tapu Müdürlüğü'nde, personel olmaması nedeniyle işlem yapılamadığı bildirildi.
Operasyon kapsamında tutuklanan 12 kişinin dışındaki 11 kişiden 1'inin ifadesinin alınmasının ardından savcılıkca serbest bırakıldığı, diğerlerinin bugün dinlenmeye devam edileceği kaydedildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 00:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?