8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

3.5 yaşında sabıkalı hırsız

İzmir'in Alsancak semtinde polis, üç buçuk yaşındaki bir kız çocuğunu hırsızlık yaparken, suçüstü yakaladı.

Küçük hırsızın çanta çalmak suçundan daha önce de altı kez yakalanıp ailesine teslim edildiği ortaya çıktı.

Olay dün saat 21.00 sıralarında Plevne bulvarındaki bir kafeteryada meydana geldi. Üç buçuk yaşındaki G.A., arkadaşlarıyla birlikte kafeteryada oturan Fundan İlgim'in sandalyeye asılı çantasını aldıktan sonra kaçmaya çalıştı. Ancak polis G.A.'yı suçüstü yakaladı.

G.A.'yı kafeteryada boş bir masaya oturtan ve sıcak çikolata ikram eden polis, bir süre çevrede G.A.'yı bekleyen şüpheli kişileri aradı. Kimse bulunamayınca, polis ekipleri çantası çalınan Fundan İlgim'in ifadesini aldı ve kafeteryadan ayrıldı.

Alsancak Devlet Hastanesi'ne götürülen üç buçuk yaşındaki G.A. için sağlık raporu alındı. Hastane önünde sürekli olarak 'çok üşüdüğünü' söyleyen G.A., Yenişehir semtinde oturduğunu ve büyükannesi tarafından kafeteryanın önüne getirildiğini belirtti.

POLİS TAKİP ETTİ

Polis, beş yaşında olduğunu söyleyen G.A.'nın gerçek yaşının üç buçuk olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz perşembe günü de aynı semtte çanta çalan G.A.'nın takip edildiğini kaydeden polis, "G.A. aynı semtte akşam saatlerinde bir kafeteryada yine çanta çaldı. Kovalamaca sonucu elinde çanta aldığımız G.A. kalabalık arasında kaçmayı başardı. Bugün yine aynı semtte G.A.'yı görünce takip etmeye başladık. Kafeteryada bayanın çantasını çaldıktan sonra kaçarken yakaladık" dedi.

Emniyet yetkilileri G.A.'nın hırsızlık yapması için Alsancak'a başkaları tarafından getirildiğini ifade etti.

Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen G.A. ailesine teslim edilecek.
.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 10:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?