9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Agora alkolik yatağı oldu

İzmir'de Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum örgütleri tarafından kentin tarihsel bir hazinesi olarak kabul edilen Agora alkolik ve suçluların yatağı oldu.

Güvenlik önlemlerinin kısıtlı olması nedeniyle özellikle gece saatlerinde içeri giriş çıkışın çok kolay olduğu tarihsel alanda içkicilerin ve tinercilerin cirit attığı ve mahalin suç işleyen hırsızlar ve kapkaççıların saklanmak için kullandığı belirtildi.

Bu arada gece saatlerinde yaşanan olayda Agora içerisinde şüpheli şahıslar bulunduğu şeklinde ihbar alan polis ekipleri harekete geçti. Tarihsel kalıntılarla dolu olan alanda gerekli kontrolleri yapmak için gelen ekipler kendilerini farkedince kaçmaya başlayan 3 kişiyi yakalamaya çalıştı. Ara sokaklarda izini kaybettiren şahısları yakalamak için çevrede bir süre araştırma yapan ekipler konuyla ilgisi olabileceği düşünülen şüpheli Mehmet Sümer (21), Arif Akın (24) ve Emrah Altun'u (26) yakalayarak gözaltına aldı. Daha sonra Agora içerisinde şahısların saklanabileceği ihtimali üzerinde duran polis ekipleri içeride de arama yaptığı sırada Miray Aday (20) isimli genç bir kızı gördü.

Tanımadığı üç kişi tarafından bıçak zoruyla getirildiğini ve tecavüze mağruz kaldığını ifade eden genç kız polisleri şok etti. Ekipler tarafından karakola götürülen şahıslar ile genç kız yüzleştirilirken genç kız karanlık olduğu için kendisine tecavüz edenleri görmediğini belirterek yakalanan 3 kişiden şikayetçi olmadı.

İzmir'de bir çok kişinin tarihsel bir zenginlik olarak yorumladığı Agora'da bu tarz olayların sıkça meydana geldiğini belirten çevre sakinleri yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı. Özellikle gece saatlerinde içeriye girmenin çok kolay olduğu tarihsel alanda gece boyunca sadece silahsız iki güvenlik görevlisinin bulunduğu belirtildi.

Çevrede kapkaç ya da hırsızlık gibi suçlara karışan suçluların saklanmak için Agora'da ki kuytu yerleri tercih ettiğini söyleyen çevre sakinleri, "Geceleyin alkolikler ve uyuşturucu kullanan kişiler sık sık buraya geliyor. Agora eski tarihsel havasını yavaş yavaş kaybediyor ve yetkililerin buna dur demesi lazım. İçeride ki güvenlik önlemlerinin artırılması gerekiyor" diye konuştu. Agora'da bazı yerlerde hazine avcılarının gece saatlerinde kazılar yaptığını belirten çevre sakinleri tarihsel alanın her geçen gün daha fazla zarar gördüğünü belirtti.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 10:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?