8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Ailelerin kavgasında çocuğa işkence

İzmir'de bir aileden 3 kişi, çocuklarını kaçırdığını iddia ettikleri ailenin 10 yaşındaki çocuğunu kaçırarak hortum ve demir sopalarla dövüp işkence yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. 

İddiaya göre, önceki akşam Fehime Alpsoy isimli kadın, oğlu Enis Alpsoy'u (6) kaçırdığını iddia ettiği Meral Yağtu'nun evine giderek, "Eğer oğlumu getirmezsen, çocuğunu ölmüş bil" diye tehdit etti. Daha sonra Basmane Karakolu'na giden Fehime ve kuması olduğu iddia edilen Yaşar Alpsoy, çocuğunun Meral ve eşi İrfan Yağtu çifti tarafından kaçırıldığını öne sürerek şikayette bulundu. 

Yağtu çiftinin çocukları İbni Sina İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Uğur Yağtu'nun (10) da, Fehime ve kuması Yaşar Alpsoy ile eşi Veysi Alpsoy ve kardeşi Fırat Alpsoy ile kimliği belirsiz 2 kişi tarafından plakası alınamayan bir otomobile zorla bindirilerek 1309 Sokak'ta kaçırıldığı iddia edildi. Yenişehir'de henüz tespit edilemeyen bir eve götürdükleri Uğur Yağtu'yu hortum ve demir sopayla dövüp kollarını ısırdıkları öne sürülen 4 kişinin, çocuğa tabanca gösterip ölümle tehdit ettiği de ileri sürüldü. 

Yüzü, kolları ve sırtı moraran ve yara bere içinde kalan Uğur Yağtu'nun annesi Meral ve inşaat işçisi babası İrfan Yağtu, Basmane Karakolu'na giderek çocuklarının kaçırıldığını ileri sürdü. 

Bu sırada her iki aile karakolda birbirleriyle tartışırken, arkadaşlarıyla birlikte gezintiye çıktığı anlaşılan ve ailesinin kaçırıldığını düşündüğü Enis Alpsoy tesadüfen karakolun önünden geçti. Çevredekilerin uyarısıyla karakola giden çocuk, kaçırılmadığını arkadaşlarıyla birlikte gezintiye çıktığını söyledi. 

Bu sırada kaçırılan ve işkence yapıldığı iddia edilen Uğur Yartu da, amcası tarafından yolda yürürken görülerek Basmane Karakolu'na getirildi. Uğur Yağtu, Alsancak Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. 

İki aile karşılıklı olarak birbirinden şikayetçi oldu. Uğur Yağtu isimli çocuğu "kaçırdıkları, zorla alıkoydukları, işkence ettikleri" iddiasıyla gözaltına alınan Fırat Alpsoy (19), Fehime Alpsoy (52) ve Yaşar Alpsoy (33) işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Enis Alpsoy'un babası Veysi Alpsoy ve kimliği belirlenen 2 kişinin daha polis tarafından arandığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma
sürüyor.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 09:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?