8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Aliağa'da jandarmadan mülteci operasyonu

Aliağa'da yasa dışı yollardan Türkiye'ye girerek yurtdışına kaçmak isteyen 28 kaçak ile onlara aracılık ettikleri öne sürülen 5 kişi yakalandı.

Mültecileri getiren kamyonette yazan şarkı sözünden dolayı jandarmanın "Zeytin Gözlüm" adını verdiği mülteci operasyonunda toplam 33 kişi yakalandı.
Aliağa'nın Çaltıdere Köyü Pınarcık Mahallesi ormanlık mevkiinde programlı devriye görevi yapan Şakran Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18'i Tunuslu, 5'i Moritanyalı ve 5'i Filistinli olmak üzere 28 kaçak yakaladı.

Bunun üzerine bölgede arama çalışması yürüten ekipler, kaçakları Yunanistan'a gönderme vaadiyle kandırdığı öne sürülen 5 Türk vatandaşını da yakaladı. Kaçakların İzmir'den bölgeye 35 K 02929 plakalı sarı renkli Dodge marka branda örtülü kamyonette getirildiği, daha sonra bir kamyonet kasasında Aliağa'nın Pınarcık mevkiine geçtikleri öğrenildi. Kamyonete 35 Y 0894 plakalı koyu renkli Doğan marka aracın kılavuzluk yaptığı tespit edildi. Kaçakların, buradan bir gemiye bindirilerek Yunanistan'a götürüleceği kaydedildi. Yeni Şakran Belediyesi'nden temin edilen belediye otobüsü ile Yeni Şakran Jandarma Karakolu'na getirilen kaçaklar ve bunlara aracılık ettiği öne sürülen 5 kişi, sağlık muayeneleri yapıldıktan sonra ifadelerinin alınması için akşam saatlerinde Aliağa Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na getirildi. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenen şahısların, yapılacak savcılık soruşturmasının ardından sınır dışı edilmek için İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderilmesi bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 20:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?