8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Belediye Başkanı'na bıçaklı saldırı

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde Sivas olaylarının 13. yılını anma gününde belediye tarafından düzenlenen konserde, sabıkalı dehşeti yaşandı.
Yerleştirildiği işi beğenmeyip ikinci kez iş isteyen, ancak bu talebi geri çevrilen sabıkalı şahıs, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'a bıçaklı saldırıda bulundu. Olayda başkan kolundan, protokolde yer alan CHP İzmir Milletvekili Vezir Akdemir ise bacağından yaralandı. Saldırgan şahıs, olay sonrası polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Çiğli Belediyesi, Sivas olaylarının 13. yıldönümünde, Güzeltepe Semt Futbol Sahası'nda, Tolga Sağ, Erdal Erzincan, Yılmaz Çelik ve Muharrem Temiz'in solist olarak katıldıkları, "Türkülerle Sevdamız" adlı konser düzenledi. Konsere, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Vezir Akdemir, CHP İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ve ilçe yöneticileri de katıldı. 

Konserin başladığı saatlerde, adının A.C.E. (29) olduğu öğrenilen bir şahıs, protokol sırasında oturan Başkan Ensari Bulut'a doğru ilerleyerek, kendisine iş vermediğini iddia ederek, gömleğinin altından çıkardığı bıçakla saldırmak istedi. 

Bu sırada, Başkan Bulut ile yan yana oturmakta olan CHP Milletvekili Vezir Akdemir ve başkanın korumaları ile çevreden yetişenler, saldırganı etkisiz hale getirmeye çalıştı. Çıkan arbedede, Başkan Ensari Bulut kolundan, milletvekili Akdemir'in ise bacağından yaralandı. Olayda hafif yaralanan başkan Bulut ve milletvekili Akdemir, özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikeleri bulunmayan iki yetkili daha sonra taburcu edildi.
 
Çevredekiler tarafından kıskıvrak yakalanarak, polis ekiplerine teslim edilen A.C.E.'nin hırsızlık, gasp ve kız kaçırmadan sabıkalarının bulunduğu belirlendi. Başkan Ensari Bulut'un, daha önce kendisinden iş isteyen A.C.E.'ye özel bir ekmek fırınında iş bulduğu, ancak zanlının bu işi beğenmeyerek ayrıldığı ve yeniden başkan Bulut'tan iş istediği öğrenildi. 

İddiaya göre, ikinci kez iş isteği geri çevrilen A.C.E.'nin, dün akşamki halka açık konseri fırsat bilerek, Başkan Ensari Bulut'u "öldürmek" amacıyla etkinliğe gittiği ve eylemini gerçekleştirdiği öğrenildi. 

Olayda bacağından hafif yaralanan ve hayati tehlikesi bulunmayan CHP İzmir Milletvekili Vezir Akdemir, evinde görüştüğü İHA muhabirine başından geçen olayı anlattı. Konserin ilerleyen dakikalarında, saldırganın, yanında oturan Başkan Ensari Bulut'a doğru yaklaşarak, belinden bıçak çıkardığını kaydeden Akdemir, "Başkan koluna vurunca, düştü bu sırada bıçağın sağ bacağıma girdiğini hissettim. Bu sırada görevliler tarafından yakalanıp etkisiz hale getirildi" dedi. Milletvekili Akdemir, olayın siyasi bir yönünün bulunmadığını da ifade ederek, "Başkandan iş istemiş ve özel sektörde bir yere yerleştirilmiş. Oradan avans alarak ayrılmış. Sanırım tekrar iş talebi olmuş. Direk hedefi başkandı" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 18:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?