4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Bireysel silahlanma karşıtları yürüdü

İzmir'de Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu (BİSİTEP) tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Ege Bireysel Silahlanmaya Tepki Günü kapsamında yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşe, iki yıl kadar önce Yeni Foça Beldesi'ndeki bir kafeteryada çıkan kavgada ateşlenen silahtan çıkan kurşunla bebek arabasında hayatını kaybeden Ali Star Grimasson'un yakınları ile İskoçya'dan gelen bireysel silahlanma karşıtları da katıldı.

BİSİTEP organizasyonunda düzenlenen yürüyüşe, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Umut Vakfı Başkanı Nazire Dedeman, BİSİTEP Başkanı ve Ali Star Grimasson'un dedesi Avukat Tuncer Eşsizhan, babası David ve annesi Özlem Grimasson ile gazeteci, yazar, hukukçu ve sanatçılar ile yakınlarını bireysel silahlardan çıkan kurşunlarla kaybeden ve İskoçya'dan gelen bireysel silahlanma karşıtı vakıf yöneticileri de katılarak destek verdi. 74. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın düzenlendiği Kültürpark'ın Lozan Meydanı Kapısı girişindeki Konuşan Atatürk ve İsmet İnönü heykelinin yanında toplanan grup, "Silahların yerini, sevgi, kitap ve barış alsın", "Düğünlerde, eğlencelerde silah atılmasına son verilsin", "Bireysel silahlanmaya hayır", "Maganda ve holigan kültürüne hayır", "Silahla yakalananlara en ağır ceza verilsin" yazılı dövizler taşıdı. Burada bir konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, bireysel silahlanmanın tüm dünyada insanları tehdit altında bıraktığını, Türkiye'de ise 1980'den sonra yaygınlaştığını, herkesin altında yaşamak zorunda kaldığını ifade ederek, "Buna dur demeliyiz. Bunlar milletvekilleri de olsa kınanmalı, yargılanmalı" dedi.

Tunçağ, fuarda silah sergilerinin de bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "İzfaş olarak bu sergilemeye, silahların pazarlanmasına karşı çıkmamız lazım" diye konuştu. Herkesin bireysel silahlanmaya tepki vermesi gerektiğinin altını çizen Ali Star'ın dedesi Tuncer Eşsizhan da, "En büyük görev parlamentoya, siyasi erke düşüyor. Aklımızı kullanmak zorundayız. Silahlara bu kadar kolayca ulaşabilme imkanı ortadan kaldırılmalı" ifadelerini kullandı.

Çocuklarını kaybeden David ve Özlem Grimasson çifti ise, aradan iki yıl geçmesine rağmen değişen bir şeyin olmamasını üzüntü ile izlediklerini, herkesin tepki göstermesi, sıranın kendisine gelmesini beklememesi gerektiğini söyledi. Konuşmalar sırasında Özlem Grimasson'un gözlerinin yaşardığı gözlendi. Konuşmaların ardından grup, fuar alanı içinde ellerindeki dövizler ve üzerinde Ali Star'ın fotoğrafının bulunduğu afişlerle yürüyüşe geçti. Yürüyüş, fuar içerisinde 1 No'lu Hol'e kadar devam etti.

2. Ege Bireysel Silahlanmaya Tepki Günü, akşam düzenlenen panel ile devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 01:33:41
Güncelleme :15 Eylül 2005 Perşembe 01:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?