9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Çalmak istedikleri minibüsle balkona girdiler

İzmir'de bir minibüsü çalan zanlılar kaza yapınca aracı bırakıp kaçtı.

Edinilen bilgiye göre gece saat 03.00 sıralarında, Eşrefpaşa 575 sokak üzerinde park halindeki 35 S 68020 plakalı servis minibüsünün kapısını zorlayarak içine giren hırsızlar, daha sonra aracı çalıştırmak istediler. Üzerinde kontak anahtarı bulunmayan minibüsü boşa alarak hareket ettiren hırsızlar yokuş aşağı doğru gitti. Ancak minibüsün direksiyonun kilitli olduğu akıllarına gelmeyen hırsızlar, manevra yapamadılar. Bunun üzerine eğimli yolda yokuş aşağı giden servis minibüsü 6 numaradaki Orkide Apartmanı'nın 2. kat balkonuna çarparak durdu.

Balkona asılı olarak ve boşlukta kalan servis minibüsünün içinden çıkan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler kaçtı. Çarpma sonucu uykularından uyanan ve deprem olduğunu sanan apartman sakinleri ise büyük bir korkuyla sokağa döküldü. Uzun süre balkonda asılı kalan minibüs olay yerine gelen kurtarma ekipleri tarafından vinç takılarak kurtarıldı. Kazada balkonu hasar gören boyacı Feridun Kargılı, "Geceleyin uyuyorduk. Bir anda büyük bir gürültüyle uyandık. Deprem olduğunu zannederek balkona çıktım. Minibüsün balkonumuza çarptığını görünce gözlerime inanamadım" diye konuştu. Servis minibüsünün şoförlüğünü yapan 67 yaşındaki Bağkur emeklisi Doğan Tengizdeniz ise BMC firmasına işçi servisi yaptığını belirterek, "Akşam minibüsü evimin önüne park ettim. Geceleyin gelip minibüsü çalmak istemişler.

Aracın ruhsatı ve kontak anahtarı bendeydi. Direksiyon kilitli olduğu için de hareket ettiremeyip apartmana çarpmışlar. Beni komşularım uyandırarak haber verdi. Bu hırsızların artık iyice gözleri döndü. Bu ne cesaret" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 10:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?