4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Çantasında kalaşnikofla dolaşıyordu

İzmir'de çantasında Kalaşnikof tüfekle dolaşan 31 ayrı suçtan sabıkalı bir kişi, polisin operasyonu sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı huzur timleri Alsancak semti Barlar Sokağı'nda yaptıkları uygulamada 31 ayrı suçtan sabıkalı Ferdi Daşcı'yı (31) fark ederek "dur" ihtarında bulundu.

Polisleri görünce kaçmaya başlayan Daşçı, 1467 Sokak içerisindeki bir apartmana gizlendi. Takviye ekiplerin gelmesiyle apartmana operasyon düzenleyen polis, Daşcı'yı gözaltına aldı.

Daşcı'nın yanındaki çanta içerisinde 1 adet Kalaşnikof tüfek ele geçirildi. Daşcı'nın Gültepe semtindeki evine hakim kararıyla baskın yapan polis, evde de 490 adet Extacy hap, 3 kilogram esrar, 31 adet mermi ele geçirdi.

Gözaltına alınan Daşcı ifadesinde, "Olay sırasında sabıkalı olduğum için polisleri karşımda görünce korkup kaçtım. Çantada bulunan Kalaşnikof tüfeği askerde şehit olan bir arkadaşımdan aldım. Hapları ve esrarı içiyorum, satmıyorum" dedi.

Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis, Daşçı'ya yardımcı olduğu iddia edilen bir kişiyi daha gözaltına alırken, Ferdi Daşcı'nın bir çeteye tetikçilik yaptığı ve olay sırasında baskına gittiği belirlendi. İfadesi alınan iki kişi adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 00:07:25
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 00:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?