8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Çatışmanın ortasında kaldı

İzmir'in Konak İlçesi Kahramanlar Ege Mahallesi'nde "Dur" ihtarına uymayarak kaçan bir otomobille, polis ekipleri arasında yaşanan çatışma sırasında yoldan geçmekte olan vatandaş, başına isabet eden kurşunla ağır yaralı olarak kaldırıldığı Özel Gazi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

Olay, Kahramanlar semti Ege Mahallesi 1517 sokak üzerindeki Asker Çeşmesi mevkiinde gece 22.00 sıralarında meydana geldi. Şehitler Bulvarı'ndan 1517 sokağa giren bej renkli Fiat Albea marka otomobilden şüphelenen Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ekipleri, araca "Dur" ihtarında bulundu. Ancak polisin ikazlarına uymayarak kaçan otomobilden, ekip otosuna ateş açıldı. 

Bunun üzerine polis de ateşle karşılık vererek, kaçmaya devam eden otomobili durdurmak istedi. Kaçan otomobil, 1517 sokaktan devam ederek Ege Mahallesi'ne girdi. Bu sırada polislerle şüpheli otomobilin içindeki kişi ya da kişiler, birbirlerine karşılıklı ateş etmeye devam etti. Çatışma sırasında yoldan geçmekte olan A.Y. (30), başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Bunun üzerine polis ekipleri yaralanan kişinin yanına giderken, şüpheli otomobil de kaçarak izini kaybettirdi. 

Ağır yaralanan A.Y., olay yerine yakın olan Özel Gazi Hastanesi'ne kaldırıldı. A.Y., hastaneye götürüldükten yaklaşık 1 saat sonra hayatını kaybetti. Olayı duyarak hastane önüne gelen mahalle sakinleri ve A.Y.'nin yakınları, A.Y.'nin sağlık durumunu öğrenmek istedi. Ölüm haberini alan mahalle sakinleri, taşkınlık çıkarmak isteyince Çevik Kuvvet ekipleri de hastane önüne gelerek çevre güvenliği aldı.
Öte yandan, kaçan şüpheli otomobili yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 12:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?