9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Cephanelik gibi kapıcı dairesi

İzmir'de ele geçirilen PKK terör örgütüne ait 9 kilo 250 gram A4 plastik patlayıcının Balçova ilçesinde bir apartmanın kapıcı dairesinde bulunduğu, Ege sahillerinde turistik bölgelerde bombalama eylemi yapılmasının planlandığı ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Balçova ilçesindeki Oyak Sitesi'nde bir apartmanda kapıcı olarak çalışan M.B.C'nin (50) evine baskın düzenledi. Evde yapılan aramada, kiler bölümünde 9 kilo 250 gram A4 plastik patlayıcı ve 10 elektrikli fünye bulundu.

Gözaltına alınan evli ve 5 çocuk babası M.B.C'nin 8 yıldır aynı apartmanda kapıcılık yaptığı, apartmanda emekli subayların da oturduğu belirlendi. 

Yapılan araştırmada, patlayıcı ve fünyelerin PKK terör örgütü tarafından Van'dan İzmir'e getirildiği, kuryelik yapan kapıcı M.B.C'ye teslim edildiği, patlayıcının Ege sahillerindeki turistik bölgelerde bombalama eylemlerinde kullanılacağının tespit edildiği bildirildi.

İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye götürülmek üzere Emniyet Müdürlüğü binasından çıkarılan M.B.C. kendisini görüntüleyen gazetecilere, ''Paketin içinde bomba olduğunu bilmiyordum, bilseydim kesinlikle evime almazdım. Kapıcılık yaptığım apartmanda emekli subaylar da var. Hepsi 5 çocuğumun eğitimine bugüne kadar katkı yaptılar. Benim bu olayla ilgim yok'' dedi.M.B.C. doktor raporu alındıktan sonra İzmir Adliyesine sevk edildi.






aa
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 15:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?