4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Çocuk suçlarında büyük artış

İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, yaptığı basın açıklamasında 2005 yılında özellikle çocuk suçlarında büyük artış olduğunu söyledi.

Tataş, açıklamasında, "Çocuklarım bizim geleceğimiz. Onlara en iyi imkanı vermek için çalışmalıyız" diyerek, suça eğilimli çocuklara karşı önleyici tedbirler aldıklarını belirtti.

İzmir Emniyet Müdürü Tataş ve Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Toptaş, İzmir otogarında Çocuk Şubesi'nin 1 yıl içerisindeki çalışmaları hakkında basına bilgi verdi. 2005 yılında çocukların daha çok suç işlediğini belirten Tataş, "İstatistiklere baktığımız zaman 1 yıl içerisinde 3652 çocuk suça karışmış, 4352 çocuk yakalanmış ve savcılığa sevk edilen 354 çocuk tutuklanmıştır.

Otogarda kurulan özel ekip sayesinde 200'e yakın çocuk yakalanmış, bunların çoğu ailelerine teslim edilerek ikinci bir suç işlemesi önlenmiştir. Çocukların kaçtığı ve İzmir'e giriş yaptığı otogarda 24 saat ekiplerimiz görev yapıyor. Suçlu ve suça eğilimli çocukları tespit ederek haklarında işlem yapıyorlar" diye konuştu.

Küçük yaştaki çocukların daha çok suç işlediğini belirten Tataş, "İstatistiklere bakıldığı zaman, hırsızlık, kapkaç, yaralama, gasp, cinayet gibi suçları çocukların işlediğini görüyoruz. Bu çocukları suçlardan uzak tutmak için hepimizin çaba göstermesi gerekir" açıklamasını yaptı.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 21:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?