4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Dadılıktan fuhuş batağına

Dadılık ya da garsonluk yapmak için kandırılarak Türkiye'ye getirilen Ukrayna uyruklu 4 genç kız, İzmir'de çalıştırıldıkları evde kendilerini pazarlayan şahısla birlikte yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Hatay semti İnönü Caddesi'ndeki bir evde yabancı uyruklu kadınların tutulduğu yönünde bir ihbar aldı. Dün sabah mahkemeden alınan arama kararıyla eve yapılan baskında, Ukrayna uyruklu O.G. (19), O.O. (21), T.S. (23) ve L.Z. (23) isimli kızlar ile kızları pazarladığı iddia edilen G.K. (25) isimli şahıs gözaltına alındı. Dadılık ya da garsonluk yapmak için kandırılarak Türkiye'ye getirilen genç kızların ise Yabancılar Şubesi'ne teslim edilecekleri ve mağdur durumunda bulundukları için gerektiği takdirde ilgili kuruluşlar tarafından para yardımında bulunulacağı belirtildi.

G.K. ile birlikte çalıştığı iddia edilen 2 kişinin de arandığı bildirildi. Diğer yandan kızların pasaportlarının bulunmadığı, ancak başka bayanlara ait kimlik ve pasaport bulunduğu, evde yapılan aramada ise hesap çeteleleri ve bir miktar para ele geçirildiği bildirildi. G.K'nin aynı suçtan daha önce de yakalandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest kaldığı, ancak şahsın Ukrayna bağlantılarının tespit edildiği ve bu nedenle Ukrayna ile bağlantıya geçildiği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 17:16:50
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 17:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?