8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Doktorlar, özürlü kocanın ölümünü şüpheli buldu

Eşiyle kavga ettiği sırada yere düşen yürüme engelli bir kişi hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Buca 16 sokak 19 numarada, 6 ay önce evlendiği eşi Havva Çalıkoğlu (27) ve annesi Sabahat Çalıkoğlu (70) ile birlikte oturan yürüme özürlü Uğur Çalıkoğlu (33) gece Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne komşuları tarafından ölü olarak getirildi. Komşuları hastanedeki görevlilere Çalıkoğlu'nun yürüme engelli olduğunu ve eşiyle kavga ederken fenalaştığını ifade etmeleri üzerine doktorlar ölümün 'şüpheli' olduğuna karar vererek, durumu polise bildirdi.Uğur Çalıkoğlu'nun cesedi üzerinde yapılan incelemede yara ve darp izlerine rastlanmazken, otopsi yapılması uygun görüldü. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri ise olay yerine gidip yaşamını yitiren Uğur Çalıkoğlu'nun eşi Havva Çalıkoğlu ile annesi Sabahat Çalıkoğlu'nu emniyete götürdü.

Anne Sabahat Çalıkoğlu polise verdiği ifadede oğlu ile gelini Havva arasında şiddetli geçimsizlik olduğunu ve sürekli kavga ettiklerini belirterek, "Bu akşam, oğlum ile gelinim yine kavga ettiler. Oğlum yürümekte zorluk çektiği için fazla hareket edemiyor. Divanda otururken gelinim Havva, akli dengesi yerinde olmadığı için yine eşine vurmaya başladı. Ben araya girmek istedim. Ama beni de yaşlı olduğum için itekledi. Boğuşma sırasında oğlum divandan sırtüstü yere düştü. Gelinim bu kez de oğlumun göğsünün üzerine çıkıp zıplamaya başladı. Gözü dönmüş gibiydi. Oğlum bu sırada fenalaşıp kusmaya başladı. Çevreden komşular yetişip oğlumu hastaneye götürdüler" diye konuştu.

Kayınvalidesi Sabahat Çalıkoğlu'nun iddiası üzerine gözaltına alınan Havva Çalıkoğlu ise polise verdiği ifadede, eşiyle kavga ederlerken divandan düştüğünü, ancak öldürmek kastıyla hareket etmediğini söyledi. Havva Çalıkoğlu'nun adliyeye sevk edileceği bildirildi. Çocuk felci yüzünden yürüme güçlüğü çeken ve 6 ay önce Akhisar'da oturan Havva Çalıkoğlu ile birlikte görücü usulüyle evlenen Uğur Çalıkoğlu'nun 3 aydan 3 aya bir miktar özürlü maaşı aldığı, eşi ve annesiyle birlikte oturduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 12:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?