8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Efes Antik Tiyatrosu restore ediliyor

Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes Kazılar Başkanlığı ile Selçuk Belediye Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Efes Antik Tiyatrosu restorasyonuna başlandı.

24 bin kişi kapasiteli antik tiyatronun restorasyonu için geçen yıl çalışmalara başlayan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Efes Kazılar Başkanlığından aldığı olumlu yanıtların ardından belediyenin olanaklarını antik kentin korunup kollanması için seferber etti.

Antik tiyatronun restorasyonu için hazırlanan projenin bedelini karşılayan Ülgür, imzalanan protokol ile de restorasyon çalışmalarında gerekli olan tüm malzeme ve işçilik giderlerini de üstleneceklerini söyledi.

Avusturya Arkeoloji Enstitüsü adına protokolü imzalayan ve restorasyonun bilimsel ve teknik sorumluluğunu üstlenen kazı başkanı Fritz Krinzinger, 111 yıldır Efes'te kazı yapan bir kurum olarak ilk kez böyle bir işbirliği yaşadıklarını söyledi. Krinzinger, "20 yıldır Efes Antik Tiyatrosu ve Efes ören yeri için çaba sarf ediyorum. Belediyenin verdiği destekle bu proje tarihe geçecek" dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 16:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?