4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Gaspçılar kamyonlara dadandı

İzmir, dün gece iki yerde ve aynı saatte meydana gelen kamyon gasplarına sahne oldu. Torbalı İlçesi'ndeki bir sigara fabrikasından yola çıkan sigara yüklü kamyon, 3 kişi tarafından kaçırıldı. Sigara kamyonunun güvenlik görevlisini iple bağlayarak Eskiizmir'de yol kenarına bırakan 3 kişi, daha sonra kamyonla birlikte kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, bu sabaha karşı saat 04.00 sıralarında 155 Polis İmdat telefonlarına, Eskiizmir Uzundere Otoban üstünde yerde bir kişinin yol kenarında yattığı yönünde bir ihbar geldi. Bunun üzerine olay yerine gönderilen ekipler, yol kenarında elleri, ayakları ve gözleri bağlı halde yatan 44 yaşındaki Şevket Akif İltaş adlı kişiyle karşılaştı.
Çözüldükten sonra Eskiizmir Karakolu'na getirilen Şevket Akif İltaş, verdiği ifadede, kendisinin Torbalı'da bir sigara fabrikasında özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ve adını Mehmet olarak bildiği kamyon şoförüyle birlikte 460 bir YTL lira değerindeki sigara yüklü 45 M 1186 plakalı Mercedes kamyonla fabrikadan ayrıldıklarını söyledi.

İltaş, "Biz saat 01.00 sıralarında Torbalı Sigara Fabrikası'ndan kamyon şoförüyle birlikte ayrıldık. Kamyon şoförü bana karnının çok aç olduğunu söyleyince, bir yerde yemek yedik. O zamana kadar araçta kimse yoktu. Ama biz yemek yiyip geldikten sonra, bir ara ben elimi arka koltuğa uzatıp çantamı alacaktım ki, tam o sırada arka koltukta oturan 2 kişi kolumu tutup beni etkisiz hale getirdiler. Daha sonrasını ise hiç hatırlamıyorum" diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Öte yandan, Bayraklı Sokak'ta, eli silahlı 3 kişi, Kol Nakliyat'a ait TIR garajına gelerek özel güvenlik görevlisinin ellerini, ayaklarını, gözlerini ve ağzını bağlayıp, şirkete ait TIR'ı kaçırdı. Bir süre sonra kendi imkanlarıyla kurtulan güvenlik görevlisinin haber vermesi üzerine alarma geçen polis ekipleri, kimliği belirsiz 3 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, Bayraklı 2132 Sokak numara 8/A'da bulunan Coşkun Kol'a ait Kol Nakliyat Terminali'nde dün gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, elinde silah olan 3 kişi, TIR garajına gelerek kulübede oturan özel güvenlik görevlisi Nedim Uğuz'un (57) başına tabancayı dayayıp TIR'ların anahtarlarını göstermesini istedi. Saldırganlara direnmeyen Nedim Uğuz, tabelada asılı duran anahtarları gösterdi. Bunun üzerine Uğuz'un el ve ayaklarını iple bağlayan kişiler, gözlerini ve ağzını ise bezle bağlayıp etkisiz hale getirdi.
Daha sonra telefon tellerini de kesen saldırganlar, TIR garajındaki 23 TIR'ın içinden 35 KN 717 çekici plakalı (dorsenin plakası 35 RF 188) Scanıa marka TIR'a binip kayıplara karıştı. Gevşek bağlanan ellerini kendi imkanlarıyla çözen güvenlik görevlisi, daha sonra garajın önünden geçen bir polis ekibine durumu bildirdi.
Bunun üzerine polis ekipleri, kaçırılan TIR'ı ve içindeki kişileri yakalamak için çevrede geniş çaplı soruşturma başlattı. Gasp Bürosu ekipleri tarafından ifadesi alınan Özel Güvenlik Görevlisi Nedim Uğuz ise fotoğraf teşhisi için Bozyaka'daki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 13:18:47
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 13:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?